Och, daar heb je hem weer zullen mensen die me een beetje kennen waarschijnlijk hebben. Krijg nou de pip zullen sommigen misschien ook wel denken. Maar ja, dat is precies waar ik toch weer een lans voor willen breken. Want ja, bij iedere kans die ik krijg schrijf of spreek ik over Pip Blom. Maar dat komt omdat ik oprecht overtuigd ben van het feit dat Pip Blom een van de fijnste muzikale producten is van ons land sinds vele jaren. In 2016 riep ik al op om op Pip te stemmen. En als ze zo door gaan dan zal ik dat blijven doen.

Wacht, in meervoud? Ja, want Pip Blom is een persoon, maar ook een band. De band Pip Blom bestaat uit Pip Blom (duh!), haar broer Tender Blom, bassist Dareck Mercks en de intrigerende drummer Gini Cameron. Na een fikse serie singles bracht de band vorig jaar hun debuutalbum Boat uit (en dit jaar nog een fantastische special edition die voor de snelle bestellers door Pip en haar vader persoonlijk werd afgeleverd). En ik heb ze nog nooit weten te betrappen op een slecht liedje.

Mijn favoriete nummer blijft toch wel Hours. En ja, dat is een van de eerste liedjes die ze uitbrachten, maar het blijft me gewoon enorm trekken. Maar sindsdien zijn er zo veel andere leuke liedjes uitgebracht. Denk aan I Think I’m In Love, Babies Are A Lie, Pussycat en Daddy Issues. Maar goed, als je van rammelende gitaren houdt dan zit je sowieso goed met Pip Blom.

Live is het ook genieten. Ik heb het geluk gehad ze inmiddels al een aantal keren live gezien te hebben, waarvan een keer op het strand van Vlieland(!) en het is weer iedere keer genieten. De lol waarmee ze op het podium staan is fantastisch. En het is echt meesterlijk om Gini Cameron aan het werk te zien. Ik heb sowieso een zwak voor drummers, vind het fantastisch om drummers aan het werk te zien, maar Gini Cameron staat, samen met Eric Thielemans (de drummer van Chantal Acda), toch wel op eenzame hoogte. Zo veel energie, heerlijk!

Maar goed, ik moet een liedje kiezen om me hard voor te maken. Dan wil ik toch iets kiezen van het album dat ze vorig jaar uitbrachten. Er staan alleen maar leuke liedjes op het album, maar een van de leukste liedjes is toch wel Daddy Issues. Maar wanneer je me morgen nog een keer laat kiezen, dan kies ik gewoon een ander liedje van Boat. Want uiteindelijk is het allemaal gewoon echt goed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.