Het voelt als een eindeloze tijd geleden. We toerden in 2017 aan een stuk door. Daar kunnen we ons in dit, door de pandemie getergde, jaar weinig bij voorstellen. In juni 2017 speelden we twee shows in Zwitserland. We reden  voor deze shows in een weekend van Rotterdam naar Bulle en Saint-Imier en weer terug. Onderweg naar het festival waar we die dag optraden zwommen we in een prachtig meer om vervolgens via een adembenemend berglandschap op de bestemming aan te komen.

Wanneer we die avond van het podium afkomen wordt onze gitarist Thomas gebeld met het nieuws dat onze vriend en voormalig boeker Bidi is overleden. Hij is zeer plotseling uit het leven gerukt. We besluiten het festivalterrein te verlaten om nog een drankje op zijn leven te drinken. He Is Not gaat over hem. Het beschrijft hoe je geconfronteerd wordt met het gemis. Over het besef dat het leven eindig is. En hoe het verdriet je levenslust wegneemt.

He Is Not is het eerste nummer dat we voor ons album Why Aren’t You Laughing? schreven. Meestal is zo’n eerste nummer nogal een gevecht. Welke kant willen we op met het nieuwe album? Waar moet het over gaan? Maar dit nummer komt vanzelf en geeft ons richting. Mede daardoor wordt He Is Not de openingstrack en eerste single van het album geworden.

HIER KAN JE STEMMEN  (van 21 november tot en met 1 december)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.