Normaliter staat in de zomermaanden het wekelijkse Snobuurtje in het teken van de festivals. Maar ja, dit jaar even niet. En dus gaan we wat anders doen. Elke vrijdag zal een Nederlands musicus speciaal voor de uitzending een lijstje samenstellen van zijn favoriete liedjes; twee per decennium: een totaal van twaalf ondergewaardeerde liedjes.

In deze uitzending wordt de muziekkeuze door Aafke Romeijn bepaalt. Zij is – voor degenen die onder een steen geleefd hebben – een muzikante, schrijfster en journaliste, wat goed terug te horen is in haar teksten. Tijdens haar studie Letterkunde combineerde ze muziek en tekst in haar punkbandje Mister Blue Sky. Vorig jaar kwam haar vierde studioalbum uit (M) en dus openen we het Snobuur met een lied van dit album. Luisteren vanaf 22.00 uur via Pinguin radio (player opent in nieuw tabblad).

2019 Aafke Romeijn – Ze Zeggen
1989 The Stone Roses – I Wanna Be Adored
1994 Tori Amos – Cornflake Girl
2002 David Bowie – Slip Away
1975 Wim De Craene – Tim
1969 Chicago – Does Anybody Really Know What Time It Is?
2012 Dinosaur Jr. – Don’t Pretend You Didn’t Know
1988 Pixies – Where Is My Mind?
2007 Sia – Beautiful Calm Driving
1973 Isley Brothers – Highways Of My Life
2013 Aafke Romeijn – Karakter
1969 Larry Coryell – Herman Wright
2016 Phantogram – You Don’t Get Me High Anymore
1995 Supergrass – Alright

De rood gearceerde titels hebben een link naar de blog over het liedje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.