Normaliter staat in juli en augustus het wekelijkse Snobuurtje in het teken van de festivals. Maar ja, dit jaar even niet. En dus gaan we wat anders doen. Elke vrijdag zal een Nederlands musicus speciaal voor de uitzending een lijstje samenstellen van zijn favoriete liedjes; twee per decennium: een totaal van twaalf ondergewaardeerde liedjes.

In het Snobuur vanavond dirigeert Fay Lovsky; veelzijdig en zwaar ondergewaardeerd door het ‘grote’ publiek, maar wel bezitter van de Gouden Harp. Een multi-instrumentaliste die in drie talen zingt. Begin jaren ’80 scoorde ze een hitje met Christmas Was A Friend Of Mine en maakte ze vier albums. In 1986 voegt ze zich bij The Magnificent 7 met Henny Vrienten en Joost Belinfante om vijf jaar later weer op eigen kracht verder te gaan. Ze richt La Bande Dessinée op en maakt met hen twee albums. In de nieuwe eeuw richt ze zich op allerlei projecten, waaronder de muzikale omlijsting van Jip en Janneke, de Mjoeziekul en werkt ze samen met jazzgiganten zoals Pat Metheny (op het North Sea Jazz Festival) en Eric Vloeimans.

Luisteren vanaf 22.00 uur via Pinguin radio (player opent in nieuw tabblad).

1983 Fay Lovsky – Don’t Feed The Animals
2001 Röyksopp – Poor Leno
1967 Sonny & Cher – The Beat Goes On
1978 Todd Rundgren – Can We Still Be Friends
1997 Fay Lovsky & La Bande Dessinée – Angels Are Among Us
2015 Punch Brothers – I Blew It Off
1991 Pizzicato Five – Twiggy Twiggy
2010 Caro Emerald – That Man
1998 Arling & Cameron & Swarte Ft. Fay Lovsky – Jealousie
1982 Thomas Dolby – She Blinded Me With Science
1998 The High Llamas – The Sun Beats Down
1975 Bachman-Turner Overdrive – Looking Out For #1
2002 Lovsky – Been There
1984 Scritti Politti – Absolute
1998 Takako Minekawa – Milk Rock
1964 Sandie Shaw – (There’s) Always Something There To Remind Me
1991 Fay Lovsky & Joost Swarte – Appelation Controlee

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.