De zomer van 2020 is anders dan alle voorafgaande (en hopelijk alle toekomstige). Reizen kan slechts beperkt en vakantie vieren kan uitsluitend met enige restricties. Nederland is weer ‘hot’ en naar alle waarschijnlijkheid ook de temperatuur in de maanden juli en augustus. Daarom hebben we dit jaar voor het thema Oost West Thuis Best gekozen en bloggen we elke dag over een ondergewaardeerd lied met een knipoog naar de eigen stede of omgeving.

Ook zo’n benauwend en opgesloten gevoel door de Corona-maatregelen? Toe aan vrijheid, vakantie? Dan is de Lockdown Holiday Host de oplossing voor jou. De Lockdown Holiday Host neemt je bij de hand en bezorgt je onvergetelijke dagen in je eigen omgeving. Ontdek de mooiste en spannendste onbekende plekjes van je woonplaats, maak eens écht kennis met je buren, ontmoet andere locals en leer weer genieten van je eigen balkon of voor- en achtertuin.

Door het Corona-virus is het niet raadzaam verre reizen te maken. Met een beetje pech breng je je vakantie in quarantaine door; acht of vijftien dagen ergens op een vliegveld. En eigenlijk is reizen binnen eigen land evenmin aan te bevelen. Kortom, blijf thuis en wees toerist in eigen stad of dorp. Zit je op een flat of ben je klein behuisd, dan is het zeker iets om te overwegen, maar zelfs met een flink stuk eigen grond kan het nieuwe vakantie vieren tot ongekende ervaringen en verwonderingen leiden dankzij de Lockdown Holiday Host die je bij de hand neemt.

Een zonnige dag in je eigen achtertuin, languit in het gras onder een schitterende blauwe hemel, elk afzonderlijk sprietje en bloemetje in je opnemend, bewegingen en gedrag van elk miertje en lieveheersbeestje analyserend. En dan komt je partner aangelopen, vlijt zich naast je neer en alles schijnt nog een keer extra, krijgt een extra twinkeling. Every Shining Time You Arrive van Sunny Day Real Estate sijpelt als vanzelf uit je speakers op een zonnige dag op je eigen stukje grond. Het ultieme vakantiegevoel. Gewoon, thuis.

Volg ons op Spotify:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.