De zomer van 2020 is anders dan alle voorafgaande (en hopelijk alle toekomstige). Reizen kan slechts beperkt en vakantie vieren kan uitsluitend met enige restricties. Nederland is weer ‘hot’ en naar alle waarschijnlijkheid ook de temperatuur in de maanden juli en augustus. Daarom hebben we dit jaar voor het thema Oost West Thuis Best gekozen en bloggen we elke dag over een ondergewaardeerd lied met een knipoog naar de eigen stede of omgeving.

Een dagje strand. Dat was voor mij op een vrije, zonnige zomerochtend drie kwartier op de fiets naar de recreatieplas bij ons in de buurt. Mijn dochter in het zitje vóór, druk wijzend op de koeien en de paarden in de weilanden waar we tussendoor reden. Zon in ons gezicht, de geur van zomer in onze neus en het uitzicht op een verfrissende duik in het heldere water. Want daar was je na zo’n tochtje doorgaans wel aan toe.

En zo ‘s ochtends vroeg was het er nog heerlijk rustig. Hier en daar een spijbelend tienerstelletje, met alleen maar oog voor elkaar, een verdwaalde eenling die toevallig voorbij was gefietst en even genoot van het lekkere weer en dan hóógstens nog het gezinnetje uit dat deel van het land waar het al wél vakantie was.

Maar zodra we waren gearriveerd was er eigenlijk nog maar één ding belangrijk: zandkastelen bouwen. Torens maken, geulen graven met het schepje en mijn dochter die druk heen en weer liep met haar emmertje om de kasteelgrachten te vullen met het water uit de plas.

Mijn ultieme zomerervaring, die uiteraard niet compleet was zonder de juiste muziek. Want als we dan uitgeput van het harde werken op de handdoek gingen liggen en ons stukje fruit aten, dan knalden de zonnige plaatjes door de speaker van mijn telefoon. En dan genoot ik van dit bijzondere vader-kind-momentje. Om daarna weer huiswaarts te keren, met een slapend meisje op mijn arm.

Volg ons op Spotify:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.