Het is mooi om te zien dat in COVID-19 tijden, artiesten op alternatieve manieren proberen in contact te blijven met muziekliefhebbers. Op allerlei verschillende manieren via internet komen webcasts en filmpjes voorbij, maar ook bieden muzikanten online lessen aan. Natuurlijk soms ook gewoon bittere noodzaak, en dus ook goed om daaraan bij te dragen, maar er komt dus ook veel leuke muziek uit voort. En zo kom je ook nog wel eens nieuwe artiesten tegen. Karen Bella is zo’n artiest die ik de afgelopen tijd tegen kwam.

Via internet schaak ik nog wel eens en met iemand uit Amerika speel ik al jaren partijtjes. Dan heb je het ook wel eens over andere dingen dan schaken. Als dan ook nog muziek ter sprake komt en er directe lijntje naar Joe Jackson loopt, is dat alleen maar mooi. De laatste albums van Joe Jackson zijn erg goed en dat komt ook door het goede gitaarspel van Teddy Kumpel. En laat nu Teddy thuis in New York City elke werkdag in dit COVID-19 tijdperk via Facebook een muziekuur maken met muziekvrienden. Via deze schaakvriend kreeg ik de link door en luister ik af en toe een stuk mee. Men maakt muziek, improviseren wat en luisteren naar elkaars nummers, terwijl ze mee musiceren. Af en toe speelt er ook een singer/songwriter uit New York mee, en haar naam is Karen Bella.

Niet bekend in Nederland in ieder geval en waarschijnlijk ook nog niet heel bekend wereldwijd, maar haar stem en gitaarspel viel mij wel op. Via Spotify kon ik haar mini-album (wat onlangs verscheen) al horen en ze maakt gewoon goede indie muziek met veel blues elementen. Niet alle nummers komen wat mij betreft boven het maaiveld uit, maar het eerste nummer (wat ik hoorde in de webcast van Teddy Kumpel) was wel gelijk heel goed. Jack Honey is een nummer wat snel in je kop gaat zitten en er niet uitgaat. Karen Bella is al actief vanaf haar 9de jaar en toen ze 13 was schreef ze al eigen materiaal. Niet alleen haar stem nodigt uit tot luisteren, maar ook haar energie. Dit nummer is daar een mooi voorbeeld van en deze live registratie helemaal.

Zoals een groot Nederlands wijsgeer ooit al zei: Elk nadeel heb z’n voordeel. Door deze nieuwe initiatieven in deze spannende COVID 19 tijden, kun je zo tegen nieuwe artiesten en nieuwe muziek aanlopen.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.