Laten we het over seks gaan hebben. Er zijn mensen die er beroepsmatig mee bezig zijn. Andere mensen kijken daar dan weer op neer. Dat is natuurlijk niet zo netjes. Alex Cameron breekt een lans. Als een internationale Malle Babbe is het nummer Far From Born Again een ode aan de onafhankelijke sekswerker. Bovendien is het ook gewoon nog een verschrikkelijk lekker nummertje.

Are you seeing, what I’m seeing?
In control, in command
She’s just a woman in charge of a plan
Some love ’em and then leave ’em
Some want you to stay
It doesn’t make a difference
If she does it for pay
Far from born again
She’s doing porn again

In een statement liet de uit Australië afkomstige Cameron weten dat het nummer uiteraard niet een verheerlijking is van het feit dat er sprake kan zijn van gedwongen prostitutie. Hij wil juist diegene een hart onder de riem steken die er bewust voor heeft gekozen dit beroep uit te oefenen, de werker die zelf bepaalt wie cliënt mag zijn en die als het ware een eigen business onderhoudt.

Het is uiteraard wel een sexpliciet nummer. Niet iedereen zal het waarderen. Maar ik vermoed dat Cameron daar dan weer weinig moeite mee heeft. Hij doet lekker wat hij zelf leuk vindt. Dat is soms wat gewaagd, maar de directheid en eerlijkheid kan mijn waardering wel krijgen. Dat niet alleen, muzikaal gezien is alles wat hij maakt meer dan in orde. Als songwriter heeft hij niet alleen al drie briljant leuke albums op zijn conto staan, hij heeft ook nog eens aan vijf tracks meegeschreven van het Wonderful Wonderful album van The Killers.

Wat ook prachtig is is de videoclip van Far From Born Again. Halverwege wordt het nummer weggedraaid. Drie sekswerkers komen aan het woord, en daar is niks ranzig aan. Op een gegeven ogenblik komt er wel een ontbloot bovenlijf in beeld, maar dat is van de zanger. Even los van de thematiek, het nummer is een briljant popnummer. Een hoogtepunt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.