De band gaat al dertig jaar mee, maakt al die tijd al prachtige platen, maar heeft het grote publiek nooit echt bereikt. Met het album The More I Laugh, The Hornier Due Gets en een Pinkpop-optreden kwamen ze begin jaren negentig nog het dichtst bij fame.

Het liep anders, en misschien was dat eigenlijk wel prima. De Haagse band heeft veertien platen afgeleverd die aan de ene kant elke keer weer opvielen door een nieuwe stijl, aan de andere kant weet je bij elk nieuw album één ding zeker: wat Hallo Venray maakt, is gewoon echt goed.

Voor iedereen die nog niet heel erg thuis in het oeuvre van de band, maakten we een Ondergewaardeerde Playlist, met een bloemlezing uit ruim dertig jaar Hallo Venray. In de KINK-podcast sluit dit keer ook zanger Henk Koorn aan, die samen met de samenstellers (en superfans) herinneringen ophaalt.

Wist je bijvoorbeeld dat Tuck, The Man (de onbetwiste nummer één) geschreven is in de tijd dat Koorn in de plantsoenendienst werkte, in de shift met kunstenaars en muzikanten. Tuck is een soort afspiegeling van alle collega’s van destijds die nog ergens de ambitie hadden om ooit door te breken, maar misschien ook wel beter wisten.

Over wist-je-datjes gesproken: Henk vertelt in de uitzending dat de band bezig is met de opnames voor een nieuw album!

We hebben dus een playlist vol met prachtige nummers, een podcast vol verhalen; op deze aflevering zijn we eigenlijk best behoorlijk trots. Met dank aan Henk Koorn natuurlijk, en aan samenstellers Alex van der Meer, Bart Engels, Edgar Kruize, Maarten, Roy Rooijakkers en Tricky Dicky.

Podcast op KINK luister je hier.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.