Geboren in Tyler, Texas ergens in het jaar 1975. Adam Carroll een liedjes schrijver optima forma. Zijn eigen site opent met de woorden: Want to hear a good story? Listen to any Adam Carroll song.

En geloof me daar is geen woord van gelogen. Een man die verhalen verteld ondersteund door muziek, wereld beroemd in de staten Texas, Oklahoma en Louisiana. En die verhalen zijn mooi, gaan over het leven, vertederen en pakken je in. Een meer dan mooi voorbeeld daarvan het nummer Blondie And Dagwood. Het nummer staat op het album Lookin’ Out The Screen door, uitgebracht in 2000. Het was zijn tweede album, inmiddels heeft Adam acht solo albums afgeleverd en twee albums die hij samen met andere artiesten heeft gemaakt. In 2010 een album met Michael O’Connor en in 2019 Chris Carroll. Inderdaad zijn vrouw; ze zijn samen een koppel. En dat is een mooi bruggetje naar Blondie And Dagwoord.

Blondie en Dagwood zijn de hoofdpersonen in zo’n liedje waar je de talenten van Adam Carroll kan ontdekken. Een ouder stel die staan voor het vertrouwen wat je kan hebben in het leven en de liefde. En dat ondanks een hard bestaan. Gewone mensen die het verschil maken, hij weet dat prachtig te vangen in simpele zinnen, en de nodige humor  maar wel met woorden die binnen komen.

Hey Blondie you’re looking pretty good for a girl who’s 82

Hey Blondie out of all those high society women, he chose you
And Dagwood get off the couch, don’t you fall asleep so soon
You gotta take her up on the roof and take a look at the moon

Kleine liedjes die verhalen over het leven, wat soms groots is maar ook vaak klein, daarin schuilt de kracht van Adam Carroll. En ondergewaardeerd, ja hier in Nederland en Europa. In delen van Amerika wordt hij zeer gewaardeerd en mede ook door collega muzikanten en dat resulteerde in 2016 in het album Highway Prayer; a tribute to Adam Carroll. Een ode aan een mooi koppel die de zanger ook het nodige vertrouwen geeft juist omdat het zo voorspelbaar en gewoon is. Weten dat er iets is waar je op terug kan vallen, als een anker van rust. Hij beschrijft het prachtig deze Adam Carroll. Je ziet hem daar zitten zijn koffie morsend om er daarna weer tegen te kunnen.

I’ve got trouble on my T.V, I got bad news in my car

I can always count on those two cause I know right where they are
So I flip on past the real world spill my coffee on the page
And I find that some old couple whose true love won’t ever change

Adam Carroll het zou mooi zijn als de man de oceaan weer eens zou oversteken en zijn gitaar en mondharmonica mee zou nemen. Ons gelukkig zou maken met zijn verhalen, zijn muziek, zijn stem. Zeker bij zo’n artiest weet je dat het live allemaal nog net even beter en mooier is. Ik blijf hopen en genieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.