Wellicht is het niet de allerbeste band ooit uit Liverpool, maar laten we de dames en heren van Ladytron niet onderschatten. Als het gaat om uitstekende elektronische pop met een vleugje new wave is Ladytron één van de acts die al jaren uitstekend aan de weg weet te timmeren. Ladytron heeft zeer briljante knallers gemaakt waar Destroy Everything You Touch een prachtig voorbeeld van is. Je herkent direct de tophit, en je vraagt je af waarom dit – technisch gezien – dan nooit eentje is geweest.

De band is opgericht in 1999. De inspiratie voor de bandnaam kwam van Roxy Music’s Ladytron; een nummer van het debuut van die band uit 1972. Hoe mooi is het dan dat juist muzieklegende Brian Eno – die dus bij Roxy Music zat – in 2009 mooie woorden over had voor de band. Ladytron is wat hem betreft het beste wat Engeland te bieden heeft op popgebied. Qua bezetting is het uitstekend verdeeld bij Ladytron: twee heren, twee dames. De namen? Daniel Hunt, Reuben Wu, Helen Marnie and Mira Aroyo. Waarbij er altijd bij lijkt te moeten vermeld dat Mira Aroyo van oorsprong Bulgaarse is. Dus bij deze.

Inclusief het debuutalbum in 2001 zijn er uiteindelijk tot nu toe zes heerlijke albums verschenen van deze band. Meest recentelijk verscheen een titelloos album in 2019, dat wederom – terecht – prima kritieken kreeg. Het fijne van Ladytron is dat het nooit gericht is op hedendaagse trends of een vaste formule. Het geluid van de band is steeds herkenbaar en altijd onmiskenbaar Ladytron, maar kent gelukkig veel variatie.

Het nummer Destroy Everything You Touch komt van het populaire album Witching Hour uit 2005 en is een heel catchy hoogtepunt van dat album. Op Spotify is deze track het meest beluisterd en daarom wellicht voor een mogelijk eerste kennismaking een logische keuze. Een hit is het dus niet geweest. Wel kreeg het nummer de nodige erkenning in eigen land middels enkele nominaties voor categorieën als song van het jaar. Maar oordeel vooral zelf. Destroy Everything You Touch is in ieder geval wat mij betreft een vernietigende knaller van een track. Laat het dus vooral niet ondersneeuwen of aan je voorbijgaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.