In de Snob 2000 op#527

Het is een van de meest geremixte tracks ooit. Age of Love met Age Of Love. Muziekcatalogus Discogs komt alleen al tot het indrukwekkende aantal van 200 gedocumenteerde versies van het nummer. Het is dan ook een monument binnen de house-scene. Een plaat die door velen gezien wordt als de eerste trance-plaat ooit.

De twee mannen achter Age of Love kwamen uit Italië. De een was Pino D’Angio, die in de jaren ’80 nog een hit had met de italodisco-plaat Ma Quale Idea. De ander was Bruno Sanchioni. Hij zou later furore maken met een ander trance-project: B.B.E. En dan was er ook nog Nederlandse inbreng. Ons allereigenste supermodel Karen Mulder nam de vocalen voor haar rekening.

De eerste release van Age Of Love was echter weinig succesvol, maar dankzij het duo Jam & Spoon zou het vanaf 1992 toe groeien naar de legendarische status die het nu heeft. Hun Watch Out For Stella-remix werd namelijk een enorme clubhit. En vanaf dat moment meldden zich ook DJ’s als Paul van Dyk om hun visie op het plaatje te geven.

De trancemuziek zelf zou uiteindelijk pas rond de millenniumwisseling exploderen, gedragen door de successen van DJ’s Armin van Buuren, Ferry Corsten en Tiësto. En hoewel het genre tegenwoordig niet meer in de hitlijsten terug te vinden is, blijft het onverminderd populair. De jaarlijkse festiviteiten rondom de A State Of Trance-podcast die komend jaar haar 950ste editie beleeft, verkopen wereldwijd steeds sneller uit en festivals als Electronic Family worden druk bezocht.

Maar alle DJ’s die op die feesten draaien, zijn schatplichtig aan dat ene nummer: Age Of Love van Age of Love. En daarom mag het ook niet ontbreken in de Snob 2000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.