Welke solo van The Doors was indirect de inspiratie voor de solo van Alive (van Pearl Jam)? Wat is in vredesnaam de link tussen Di-rect en The Doors? En natuurlijk; wat zijn volgens de kenners de aller-meest ondergewaardeerde liedjes van deze band?

Je hoort het allemaal in alweer de achtste aflevering van deze podcastserie. En over The Doors valt natuurlijk ook genoeg te bespreken. In vier jaar bracht de band zes albums uit, maar de platen lijken jaren ver uit elkaar te liggen. De bluesy, zwaarlijvige en bebaarde Jim Morrison op L.A. Woman is een totaal andere frontman dan de schalkse en ietwat verlegen jonge zanger op debuutalbum The Doors.

De ondergewaardeerde playlist bevat dan ook weer een aantal grote verrassingen. Tien kenners selecteerde de minst bekende pareltjes uit het oeuvre van de band. De podcast werd dit keer opgenomen met host Stefan Koopmanschap en samenstellers  Jeroen Mirck en Freek Janssen.

De playlist is te vinden op Spotify, de podcast is, zoals altijd, te beluisteren op de site van KINK en ook via Spotify.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.