We doen het nu al een paar maanden, maar we mogen dit toch gerust het voorlopige hoogtepunt noemen in de serie Ondergewaardeerde playlists: voor het eerst waren de artiesten er zélf bij toen de podcast werd opgenomen.

En dan hebben we het over Bettie Serveert. Het werd wel eens tijd voor een zangeres of band met een leadzangeres, zo concludeerden we een paar weken geleden. Een oproepje op Twitter maakte heel duidelijk waar het over moest gaan: de legendarische indie-band die eerst in Amerika doorbrak met Palomine, en daarna pas in Nederland.

De rest ging zoals het altijd gaat: we maakten met een aantal kenners een ondergewaardeerde playlist, waarin we de grootste hits (al kun je daar in het geval van Bettie Serveert niet echt van spreken) links lieten liggen. Genoeg om uit te kiezen trouwens, want de band heeft inmiddels tien albums uitgebracht.

De podcast, traditiegetrouw opgenomen met (en in de studio van) KINK werd dus bijgewoond door twee bandleden: leadgitarist Peter en zangeres Carol. We zullen hier niet alles weggeven, maar ze kwamen wel met een tas vol verhalen. Eén nummer in onze playlist hadden ze sinds de opnames niet meer gehoord. Peter was van mening dat de playlist eigenlijk helemaal niet zo ondergewaardeerd was, omdat veel van de nummers in de uitzending ook op de setlist stonden van de laatste tour. Maar vooral het verhaal over de strijkers van My Fallen Words, dat moet je écht even horen.

De playlist is te vinden op Spotify, de podcast is, zoals altijd, te beluisteren op de site van KINK en ook via Spotify.

 

3 comments

    1. Pssttt… Luister even naar de podcast. 😉
      Maar helaas, Drown Butterfly Drown is niet op Spotify aanwezig.

  1. Volgende keer graag een podcast met ondergewaardeerde liedjes van The Gathering!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.