Steeds meer mensen lijden aan vliegschaamte, dat is zoals u wellicht weet de schaamte die iemand ervaart als hij of zij gebruikmaakt van een vliegtuig terwijl er minder milieubelastende vervoermiddelen zijn om zich te verplaatsen. De Hoge Snelheidstrein is een prima alternatief voor het vliegtuig,

Gisteren was er een battle waar alle collega-bloggers weer eens gedachteloos voor het vliegtuig kozen, terwijl de trein net zo goed is! Uw aandacht derhalve voor de Fountains Of Wayne, en hun lofzang op de Acela-express, de moeizame poging van Amtrak tot een voorzichtig begin van wat ooit in de verre toekomst een HSL-netwerk moet gaan worden. De Acela verbindt Boston via New York met Washington, haalt op enkele plekken een topsnelheid van 240 km/h, en is de eerste bescheiden stap om de Amerikanen uit het vliegtuig en in de trein te krijgen.

De Fountains Of Wayne waren ooit een veelbelovend indie-bandje uit de jaren ‘90. U zou ze moeten kennen van puike popsongs als Sink to the Bottom of Stacy’s Mom. Ze schijnen nog steeds te bestaan, maar het laatste album is alweer van 2011, dus er is enige reden om te twijfelen. Dat was trouwens ook zo ongeveer het jaar dat voor het laatst in Nederland optraden. Fountains Of Wayne staan garant voor mooie verzorgde, ambachtelijke nummers met een kop en een staart, met teksten tjokvol met lollige symboliek. Powerpop in de traditie die teruggaat tot The Beatles, maar in onderstaand nummer klinken ze wel héél erg als Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. In een radio interview vertelt Fountains of Wayne zanger Adam Schlesinger dat het met name de opnametechniek is die het zo op de Beatles doet lijken. What really brought this song to life was we left a lot of the first-take instincts when we recorded it. I mean, Brian’s drum take is really loose and kind of fun. And Jody’s playing all these Beatles-inspired stuff on the guitar. But also, Chris and I have always harmonized well together. And when we put our harmony vocals on songs, that’s when they really get a sense of that sparkle. So the hook of this song is just these little harmony stabs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.