Ik hoorde het en in alle eerlijkheid, ik vond het meteen lekker. Een goed liedje, een zangeres met een stem als van graniet en toch met de juiste snik. Ik kende het niet en was in die zin meer dan aangenaam verrast. Ik keek op Spotify wie dit was en het bleek Caitlyn Smith te zijn. Ik had er letterlijk en figuurlijk nog nooit van gehoord. Zoals ik zei het nummer pakte me, die stem, de muziek, het klopte allemaal.

Starfire het nummer wat in mijn ogen dus niet ondergewaardeerd mag blijven. Het nummer staat op het gelijknamige album uitgebracht in januari 2018. Tja, en wanneer je iemand niet kent dan hebben we gelukkig Google. Caitlyn Smith blijkt dus als beroep liedjesschrijver te zijn, John Legend, Garth Brooks, Kenny Rogers en James Bay hebben nummers van haar opgenomen. En natuurlijk gebeurt dit allemaal vanuit Nashville waar zij sinds 10 jaar haar werk en woonplek heeft gevonden. En – het hoort er schijnbaar bij – ze heeft de nodige ongelukkige relaties achter de rug wat dan weer inspiraties heeft opgeleverd voor prachtige liedjes. En dat liedjes schrijven doet zij al heel lang, ongeveer 500 nummers waar zij haar bijdrage aan heeft geleverd. Geboren en getogen in Minnesota en opgegroeid in een familie waar muziek belangrijk was. En al eerder eigen albums opgenomen die niet zo veel deden. En als je dan zoveel schrijft dan neem je op een moment weer de kans waar om iets voor jezelf te doen, en zo geschiedde.

Een bekend Amerikaans muziektijdschrift schrijft in 2018 dat zij een van tien countryartiesten die je zou moeten leren kennen. We zijn hier wat later, maar ik draag graag mijn steentje bij. Ik zei het al eerder die stem is prachtig en maakt het ook meer dan waard om het hele album te luisteren. Het nummer Starfire is voor mij als een bord goed eten. Het hoeft allemaal niet heel bijzonder te zijn. Met hele gewone, alledaagse ingrediënten kan je de heerlijkste gerechten maken. Het gaat er om hoeveel liefde je er instopt, voldoende zout, voldoende peper en de juiste kruiden gebruikt. Dan kan iets simpels tot iets heerlijks leiden. En dat is misschien ook wel de grootste kracht, de gave van gewone simpele dingen weer iets groots te maken. En natuurlijk je moet er van houden, maar ik hou ervan. En daarom schuif aan en laat het je goed smaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.