Ik weet niet hoe het bij jullie werkt, maar ik vraag me wel eens af waarom ik iets zo’n mooi liedje vind? Die vraag had ik zeker bij het nummer India van Tim Christensen.

Een Deense muzikant die naar eigen zeggen een groot Beatles fan is. Een man die muliti-instrumentalist is. In Denemarken bekend geworden als zanger van de band met de geweldige naam Dizzy Mizz Lizzy; zoek het eens op zou ik zeggen. En wie weet een andere keer iets over deze band, de vraag wat maakt een liedje zo mooi gaat nu over een nummer wat hij als soloartiest heeft geschreven. India van het album Superior uit 2008. In veel gevallen is combinatie van de tekst en muziek voor mij het belangrijkste gegeven. Tegelijkertijd besef ik me dat dit niet altijd op gaat, zo zijn er bepaalde Franse nummers waarvan ik de tekst niet begrijp, ik spreek slecht Frans, maar het nummer wel wat me doet.

India pakt me meteen vanaf de eerste tonen, het gitaarrifje wat steeds weer terug komt, en dat gecombineerd met het heerlijk geluid van diezelfde gitaar. Het tempo is lekker loom. De stem van  Christensen is prettig om naar te luisteren en langzaam wordt er al meer uitgepakt om uiteindelijk lekker bombastisch te eindigen met een batterij aan strijkers. Waar het nummer nou echt over gaat, ach soms is dat ook niet zo heel belangrijk. De combinatie van de juiste ingrediënten kan soms tot resultaat hebben dat er iets heerlijks wordt gebrouwen.

Gewoon dus een lekker liedje, maar dan net even meer en toch heeft het nooit iets gedaan in Nederland. Je zou met dus kunnen stellen dat het met recht een ondergewaardeerd liedje is. En juist die liedjes verdienen het soms om naar voren gehaald te worden, even heel kort de aandacht te geven die ze eigenlijk hadden moeten hebben. Toch?

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.