Vorig jaar kwam New Horizons in de Snob 2000 en ik moet eerlijk bekennen dat de bandnaam mij onbekend was. Een aparte bandnaam, want het doet mij onwillekeurig denken aan de wijze waarop de empatisch gestoorde Sheldon Cooper uit The Big Bang Theory troost probeert te bieden: There There. Een stijf klopje op de rug met een blik in de ogen van een angstig hert gevangen in het licht van de koplampen. Maar ik heb het donkerbruine vermoeden dat het gelijknamige lied van Radiohead de naamgever is.

De band komt uit Breda en bestaat uit de broers Joep en Tom Gudde, Joris Slagmolen en Ramon van Gils. Hun website stelt dat ze beïnvloedt zijn door Tame Impala, The Black Angels, Alt-J en (ja hoor) Radiohead. Toevallig zijn de Snobbers ook wel gecharmeerd van deze bands en helemaal van Radiohead, dus het is niet vreemd dat het geluid van There There door de stemmers gewaardeerd wordt.

In 2013 presenteerde ze hun eerste single: Matter Of Time. Een geweldig debuut, want het lied grijpt je vast met een muur van geluid. Sindsdien volgden een EP, vier singles en hun debuutalbum Encounter uit 2016. Hun laatste single The Trip behaalde zelfs de hoogste positie in de Indie Chart.

Daarnaast is There There jaarlijks organisator van ‘December Tapes’, een muziekproject ten behoeve van het goede doel. Maar tegelijkertijd willen ze muzikaal talent koppelen om op deze wijze de popcultuur binnen Breda nog sterker te maken. Deze vierde editie wordt op 1 december met 25 muzikanten in het Chassé Theater gepresenteerd. De samenwerking met andere muzikanten heeft inmiddels al twee albums opgeleverd. December Tapes is een droom die in vervulling gaat. Wij kijken er naar uit om er een prachtige avond van te maken voor publiek én de muzikanten, zegt Joep Gudde van de organisatie Memory Serves. Dit jaar is het goede doel: Venster op de Wereld, een nieuw project om alle Groepen 3 van de basisscholen in de Bredase regio één keer per jaar naar het theater te laten gaan en zo kennis te laten maken met cultuurDit jaarlijkse evenement is in principe toepasbaar op elke stad of regio met voldoende enthousiaste, getalenteerde muzikanten. Belangrijk is dat de samenwerking en het bieden van podium aan talent centraal staan. 

Of het een toeval is dat juist New Horizons een plekje in de Snob 2000 wist te veroveren? Je zou het bijna denken, maar luister maar eens. Een donker geluid met een passende tekst in lijn met de December Tapes: Meet you at the new horizon. Helemaal Snob.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.