Vaak is de situatie bepalend voor de herinnering die je aan een nummer hebt. Way Down We Go van Kaleo hoorde ik voor het eerst tijdens een scène uit een programma dat niemand keek, maar dat tóch altijd hoge kijkcijfers haalde: Temptation Island. Iemand had zich zojuist keihard laten verleiden door een blonde schone en liep nu over het strand het einde van zijn relatie tegemoet.

Wauw! Wat een gaaf nummer! Die bijna dramatische schreeuw van wanhoop. Geweldig! Je vóelde de pijn door de speakers heen. Prachtig, en perfect passend bij het plaatje dat ik nu op het TV-scherm zag. Direct zocht ik het liedje op en vol enthousiasme gaf ik het een plekje tussen mijn Spotify-favorieten.

Het nummer scoorde goed in de internationale hitlijsten. Alleen in Nederland kreeg de band geen voet aan de grond. En dat schreeuwde om een stukje op Ondergewaardeerde Liedjes. Maar toen ik mij wat verder verdiepte in het nummer zag ik tot mijn stomme verbazing dat Way Down We Go in 2017 gewoon in de Lijst der Lijsten staat. Kennelijk waren er méér geweest die naar het programma hadden gekeken en het plaatje hadden opgezocht.

Tja, Top 2000-materiaal. Een podium had deze single dus niet echt meer nodig. Wat deed ik dán met al die tekst die ik er inmiddels al aan gewijd had? Steun en toeverlaat van deze site, Tricky Dicky, had de oplossing. Luister eens naar hun tweede single, I Can’t Go On Without You.

En dat was ráák! Want waar Way Down We Go in eerste instantie toch weer een beetje tegenviel toen hij mij door Spotify voor het eerst in de steriele omgeving van mijn kantoor werd gepresenteerd, vond ik deze in diezelfde omgeving direct mooi! Béter zelfs dan de eerste single. Was dat geschrijf toch nog ergens goed voor geweest!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.