In 1979 was ik 5 jaar toen Wuthering Heights van Kate Bush in Nederland een hit was en ik was direct verkocht. Maar ik wist haar naam niet en noemde haar altijd ‘die vrouw’… Enkele jaren later kwam mijn oudste zus thuis met  haar tweede LP Lionheart en zo kwam ik erachter dat ze Kate Bush heet. Sindsdien ben ik een grote fan van haar. Haar muziek valt niet te categoriseren, het is geen pop, geen alternatief, geen rock, het is gewoon Kate en dat maakt haar zo bijzonder.

Haar eerste LP The Kick Inside is heel gevoelig, ze schreef deze liedjes toen ze in haar adolescentie zat, op deze LP staat ook het lied Feel It.  Ze beschrijft hierin haar gevoelens wanneer ze de liefde deelt met iemand, met wie is een vraagteken (net zoals bij The Man With The Child In His Eyes). De manier waarop ze dit omschrijft is zo puur en warm, je kunt niet anders dan van dit lied houden. Als ik dit lied hoor, dan moet ik altijd denken aan een jong, hevig verliefd stel die voor het eerst samen zijn, prachtig toch?

Echter word dit lied nooit gedraaid op de radio of hoor je mensen over dit nummer, het gaat bijna altijd over haar grote hits, terwijl dit nummer  zo mooi, zo ‘klein’ is geschreven/gezongen. Dat vind ik jammer en daarom vind ik dit lied zo ondergewaardeerd.

In 2014 had ik het geluk een kaartje te kunnen bemachtigen en ben ik naar Londen geweest om haar show Before The Dawn te zien. Dit was de eerste keer dat ik een traantje wegpinkte bij een concert, voor mij was het een droom die uitkwam, Kate Bush live zien optreden en het was fantastisch! Het is en blijft een mooie, bijzondere vrouw…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.