Normaal gesproken stikt het van de vliegen in de zomer, maar dit jaar kampen we met een aanzienlijke daling in de insectenpopulatie. Ondergewaardeerde Liedjes werpt zich dagelijks op als beschermer van de eendagsvliegen. De arme musici die beloftevol beginnen, maar van wie na één poging weinig tot nooit meer iets wordt vernomen.

Het zal de leeftijd wel zijn… Als ik aan eendagsvliegen denk, komen allerlei liedjes uit 1986 naar boven borrelen. Inderdaad, in dat jaar had ik zo ongeveer de leeftijd die bepalend schijnt te zijn voor je muzieksmaak in de rest van je leven. De één is vijftien jaar oud wanneer Beatles, The Rolling Stones en Otis Redding de hitlijsten domineren, de ander moet het doen met The Outfield, Kissing The Pink en Hipsway. Verschil moet er zijn.

Je kunt het je bij zo’n bandnaam ook niet voorstellen: Ook veertiende album van Hipsway binnen een week platina. Nee, de Schotten scoorden in Nederland één hitje, maar wel een heel leuk hitje.

Er kwam natuurlijk wel een opvolger, Tinder. Best kans dat die tijdens de reünie-tour uit 2016 wél aansloeg.

Volg de eendagsvliegen op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Billy The Kid – Loser
Johnny Guitar Watson – I Want To Ta Ta You Baby
Don Dixon – Praying Mantis
Jill Jones – Mia Bocca
Spin Doctors – Spanish Castle Magic
The Greatest Show On Earth – Real Cool World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.