Je vindt er veel bergen, ruige kliffen afgewisseld met zandstranden én volgens sommigen de mooiste kilometer van het land. Calabria, de ‘teen’ van Italië. En je vindt er vooral héél véél zon. En dat is waarschijnlijk de reden dat de Deense producer Rune Reilly Kölsch, kortweg Rune, er een zeer zomers liedje aan wijdde.

De meeste die het horen denken waarschijnlijk direct aan de versie van Alex Gaudino die twee jaar later een grote hit scoorde met Destination Calabria. Een mash-up van zijn eigen Destination Unkown én dus het origineel van Rune. In Nederland behaalde het een keurige 14de plaats, maar bij onze zuiderburen werd het bijna een nummer één-hit.

De verkoopcijfers van het origineel kwamen dáár echter niet in de buurt. Maar met die aanstekelijke melodie groeide het uit tot een veel gesampled nummer. Meerdere acts gingen er mee aan de haal. Er kwam een jumpstyle-versie, het Nederlandse duo Firebeatz bracht er een bewerking van uit en ook Rune zelf pakte uiteindelijk nog een graantje mee toen hij in 2007 een reggae-versie maakte. Hij haalde er zelfs de Billboard Hot 100 mee.

Maar de allereerste versie blijft wat mij betreft de beste. Geen gekkigheid, geen opsmuk. Gewoon een ijzersterk riedeltje dat je niet meer uit je hoofd krijgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.