Toen ik ze opzocht en het CV van deze twee heren zag was ik verrast. Want René ter Horst en Gaston Steenkist waren niet alleen René et Gaston, maar óók The Goodmen, Klatsch!, Riva en staan tegenwoordig op het podium als Chocolate Puma. Stuk voor stuk artiesten die mijn muzikale jeugd met hun clubklassiekers kleurden.

Hun grootste klapper hadden ze in 1993, toen zij onder het pseudoniem The Goodmen Give It Up uitbrachten. De single schopte het tot de zesde plaats in de Nederlandse Top 40 en in Engeland zelfs tot de vijfde plaats, waar het later zelfs nog werd opgepikt door Simply Red om het te gebruiken voor zijn nummer Fairground.

Maar ook het vrolijke Vallée De Larmes was dus van hun hand. Ik ontdekte het liedje toen ik de compilatie Serious Clubhits aanschafte. Niet op CD, want daarvoor leverde mijn krantenwijkje te weinig op, maar op dubbelcassette. Dat kwam goed uit, want dan kon ik ze tíjdens die krantenwijk ook mooi op mijn walkman luisteren.

En Vallée De Larmes was nou echt zo’n nummer dat ik dan vaak even terug spoelde. Ik vond het héérlijk. Het vrolijke xylofoontje aan het begin, de opbouw van het nummer, de melodielijn, de introductie van de beat… het klonk als een klok. Heel toegankelijk ook, en dus in mijn ogen perfect geschikt voor een notering in de Nederlandse hitparades. Tot mijn verbazing kwam het echter niet verder dan 4 weken Tipparade. Gelukkig is het liedje uiteindelijk uitgegroeid tot een clubklassieker van formaat en komt hij heel af en toe nog wel eens voorbij in een live-set.

2 comments

  1. Wordt ook al meer dan 20 jaar door Olav Mol als “bedje” gebruikt tijdens het nieuws uit de pitstraat bij F1 kwalificatie uitzendingen!

  2. Eén van de beste clubhits van het geniale label fresh fruits. Is ook 1 van mijn favorieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.