Het was 2016 en het was Robbie Williams-week op de radio. De oud-Take Thatter had net zijn nieuwe album The Heavy Entertainment Show uit en dat werd gevierd met een intiem optreden waar je kaartjes voor kon winnen. Je hoefde alleen maar te bellen als je hem hoorde. En dat was best vaak. Vooral Party Like A Russian kwam minimaal een paar keer per dag voorbij. Het was namelijk de eerste single van dat nieuwe album.

Waar ik normaal gesproken geen fan ben van de man, vond ik dít een geweldige plaat. Lekker groots en bombastisch met dat Russische mannenkoor erbij. Ik vond het dan ook helemaal niet erg dat hij zo vaak werd gedraaid. Ik kon er echter maar kort van genieten, want na die ene week heb ik het nummer eigenlijk nooit meer gehoord. Commercieel werd het ook geen succes. Want na een verblijf van vier weken in de Tipparade verdween het weer in de vergetelheid.

Het zou zomaar kunnen dat de Russen hierachter zitten, want zij kwamen er niet zo heel best vanaf in het nummer. Met name de rijke oligarchen, die hun miljarden over de balk smeten en het liever in het buitenland besteedden aan onzinnige dingen dan het in het eigen land uit te geven, moesten het ontgelden in het liedje.

Robbie Williams zou zijn geïnspireerd door een nieuwjaarsfeestje dat in 2014 plaatsvond in Moskou, voor de inner crowd van Vladimir Poetin. Hij was door oud-Chelsea eigenaar Roman Abramovich uitgenodigd om op te treden als hoofdact. Een optreden dat vermoedelijk geen vervolg meer zal krijgen na de release van dit nummer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.