Gedurende de hoogtijdagen van The Beatles was er een ander bandje dat op mij bijna evenveel impact had als de Beatles hadden: The Hollies.

Nog niet wetende hoe hoog Graham Nash later zou stijgen, geilden we op de manier waarop die mannen zongen: dat wilden wij ook! Look Through Aany Window en Bus Stop waren de eerste liedjes die wij meerstemmig zongen. In het geweld dat The Beatles teweeg brachten gingen zij bijna ten onder, vooral na het vertrek van Nash.

The Hollies zijn echter in mijn wereld altijd geweldenaren gebleven en vooral Look Through Any Window (1965) blijft één van mijn favorieten, maar is zelden of nooit te horen op radio laat staan TV. Dit liedje werd overigens geschreven door Graham Gouldman, die later met anderen 10CC oprichtte.

https://www.youtube.com/watch?v=BO_xRu0NNLg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.