Kevin Godley en Lol Creme speelden samen al in diverse bandjes voordat zij 10cc mede oprichtten. Nadat ze deze band verlaten hadden namen ze niet alleen nieuwe songs op, ze verfijnden ook het nog jonge tijdperk van de ‘clip’.

De meeste clipjes bestonden tot die tijd uit collages van foto’s en losse filmfragmenten die bandjes achter hun nieuwe hit plakten en clips die naar aanleiding van een liedje waren bedacht en opgenomen bestonden nauwelijks. An Englishman In New York bleek tot die nieuwe categorie te behoren. Het filmpje maakte zóveel indruk dat het liedjes onderschikt leek te gaan worden, al stond dit liedje 11 keer in de Top 2000, al was dat in 2013 voor de laatste keer.

Het is zó kenmerkend en prachtig geschreven dat ik het graag in aanmerking wil laten komen voor dit ondergewaardeerde liedjes-panel. Bij deze.

2 comments

  1. 11 weken top 40, met als hoogste positie nummer 7, zou ik niet ondergewaardeerd willen noemen.

    1. Een liedje kan in de vergetelheid raken en zo alsnog ondergewaardeerd worden.

      Als regisseurs waren ze aanzienlijk succesvoller. De lijst met hun clips, van Duran Duran tot Peter Gabriel en van The Police tot Lou Reed is opmerkelijk: https://en.wikipedia.org/wiki/Godley_%26_Creme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.