Iedereen heeft vast vroeger een cassettebandje (of CD) gemaakt voor op reis, met muziek voor onderweg of voor in de strandstoel.
In juli en augustus gaat de aandacht naar deze herinneringen.

Het mooiste aan reizen is het kennismaken met andere culturen. Als straatfotograaf ben ik altijd bezig om de lokale bevolking te fotograferen. Die vindt je niet aan de boulevard tussen de hotels en massa restaurantjes, maar juist in de achterafstraatjes. De bus nemen naar een buitenwijk en bij het plaatselijke eettentje gaan zitten, bestellen met handen en voeten, want Engels verdwijnt in de buitenwijk. Aanvankelijk kijkt men je raar aan, maar uiteindelijk ga je op in de omgeving en wordt je geaccepteerd. Vaak wel, is mijn ervaring. En pas dan komt mijn camera tevoorschijn en schiet ik de mooiste portretten.

In 1995 nam Neil Young een album op, Mirror Ball, met Pearl Jam als begeleidings-band. Tijdens die sessies nam Pearl Jam ook een tweetal nummers op verschenen op de EP Merkin Ball. Eén van die nummers is The Long Road. In hetzelfde jaar werd Eddie Vedder gevraagd een bijdrage te leveren aan de soundtrack voor de film Dead Man Walking. Producer Tim Robbins leek het een aardig idee om Eddie Vedder te koppelen aan de Pakistaanse Qawwali-zanger Nusrat Fateh Ali Khan en zo belande deze twee werelden in een studioruimte. Twee dagen lang werd er gespeeld, gejamd en opgenomen. Het resultaat is een prachtige versie van The Long Road en een nummer getiteld The Face Of Love.

De communicatie tussen Vedder en Khan verliep via een tolk, maar aan het einde van de tweede dag wanneer de tolk even afwezig is zegt Khan tegen Vedder You have a very nice voice. Echt zo’n WTF momentje dat ik ook wel eens als fotograaf gehad heb; de hele dag met handen, voeten, woordenboeken en vertaalapps communiceren en dan blijkt iemand ineens Engels te kunnen spreken, en nog niet eens zo beroerd.

Volg Het Vakantiebandje op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
The Pilgrims – Lost Train
David Byrne & St. Vincent – Road To Nowhere
Frank O’Moiraghi – Show Me (Spacer)
Chris Rea – It’s All Gone
Tröckener Kecks – Ver Van Huis
Mafalda Arnauth – O Mar Fala De Ti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.