Iedereen heeft vast vroeger een cassettebandje (of CD) gemaakt voor op reis, met muziek voor onderweg of voor in de strandstoel.
In juli en augustus gaat de aandacht naar deze herinneringen.

De echte zomerhits waren doorgaans allang weer uit de hitparade verdwenen als ik een keer op vakantie ging. Want ja, geen schoolgaande kinderen en een vriendin die op een vakantiepark werkte. Dan ga je niet op vakantie in juli, augustus of september.

Ik kreeg de meeste vakantieplaatjes dus vooral mee op een iets minder exotische plek: in mijn auto, tijdens mijn dagelijkse ritjes naar het werk en weer terug. En in 2014 kon ik daarom Rude van de Canadese band Magic! bijna spellen. Het kwam in dat jaar namelijk nógal vaak voorbij op de vaderlandse radiozenders. Het was dan ook een dikke zomerhit, met zelfs een nummer één-notering in de Verenigde Staten. Geen wonder dat ze dat kunststukje wilden herhalen. Daar slaagde de Canadese band echter maar niet in. De twee singles die ze na hun hitsucces uitbrachten flopten. En dat terwijl het toch óók heel behoorlijke liedjes waren. Maar waarschijnlijk hadden ze het momentum niet. Rude was gewoon precies op het juiste tijdstip gereleased en dat zorgde ervoor dat ze vanaf half juli tot diep in december in de charts te vinden waren.

Voor No Way No werd daarom hetzelfde scenario uit de kast gehaald. Het kreeg in Nederland ook een mooie start. Het werd netjes op tijd opgepikt en halverwege juni kwam het binnen in de Tipparade. Perfecte timing voor een aanstaande zomerhit. Maar zes weken later bleek het voorportaal van de Top 40 óók het eindstation.

Erg jammer, want het had mijns inziens net zo perfect geklonken bij een cocktailtje ergens in een hangmat aan de kust, als hun debuutplaat. En misschien ís het ook wel eens gedraaid in zo’n strandtent, maar tijdens mijn dagelijkse ritjes naar het werk en weer terug bleef het angstig stil rondom dit liedje. Ik heb het nummer hooguit drie keer gehoord. Te weinig naar mijn zin.

Volg Het Vakantiebandje op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
The Pilgrims – Lost Train
David Byrne & St. Vincent – Road To Nowhere
Frank O’Moiraghi – Show Me (Spacer)
Chris Rea – It’s All Gone
Tröckener Kecks – Ver Van Huis
Mafalda Arnauth – O Mar Fala De Ti
Eddie Vedder & Nusrat Fateh Ali Khan – The Long Road

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.