Iedereen heeft vast vroeger een cassettebandje (of CD) gemaakt voor op reis, met muziek voor onderweg of voor in de strandstoel.
In juli en augustus gaat de aandacht naar deze herinneringen.

Lauw bier drinken, wakker worden na je middagdutje in de zon en dan moeten constateren dat je onder het scheerschuim met hagelslag zit, illegale MTV-cd’s door een radio, die met plakband bij elkaar moest worden gehouden… Ja, het waren wilde tijden daar in Renesse, op onze eerste vakantie zonder ouders.

Bij zo’n ijkpunt in je leven hoort natuurlijk óók een liedje. En dat was voor mij Show Me (Spacer) van Frank O’Moiraghi feat. Amnesia. De Italiaanse DJ werd een grote toekomst voorspeld toen hij in 1998 deze single uitbracht. Althans, zijn plaatje werd in ieder geval gebombardeerd tot Alarmschijf. Geen wonder, de zomer spatte er vanaf. Lekker lichtvoetig, beatje eronder, pakkende, herkenbare melodielijn en het was ook nog eens half juli. Een beter recept voor een zomerhit was er eigenlijk niet. En dan was er óók nog die clip met dat schattige hondje dat van alles meemaakt terwijl het ronddwaalt door Amsterdam.

Toch wist het liedje de hooggespannen verwachtingen niet waar te maken. Met als hoogste notering een 29ste  plaats en een verblijf van slechts drie weken in de Nederlandse Top 40 verdween het alweer snel van het podium. Voor de historici onder u, het is inderdaad een cover van de discohit Spacer van Sheila & B. Devotion die in 1979 in 52 landen in de hitparade terecht kwam en 6 miljoen keer over de toonbank ging. Een succes waar Frank O’Moiraghi alleen maar van kon drómen. En hij zal eveneens verlekkerd hebben gekeken naar de verkoopcijfers van Alcazar, die de sample gebruikte voor hun grootste hit Crying At The Discoteque en daarmee in 2001 wereldwijd de hitlijsten sierde.

Successen, die ik de Italiaanse DJ met zíjn uitvoering van harte had gegund. Want áls ik dan een keer die herkenbare melodielijn hoor, moet ik tot mijn spijt steeds weer constateren dat het een van die andere twee nummers is. Zonde, want ik vind de versie van Frank O’Moiraghi verreweg het leukst.

Volg Het Vakantiebandje op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
The Pilgrims – Lost Train
David Byrne & St. Vincent – Road To Nowhere
Chris Rea – It’s All Gone
Tröckener Kecks – Ver Van Huis
Mafalda Arnauth – O Mar Fala De Ti
Eddie Vedder & Nusrat Fateh Ali Khan – The Long Road

2 comments

  1. Grijs gedraaid vroeger! Voor zover dat kon met mp3tjes. Kwam dit nummer toevallig vandaag weer tegen, jarenlang niet meer geluisterd. Even kijken hoe het tegenwoordig met deze DJ gaat en blijkt dus in de vergetelheid terecht gekomen te zijn. Jammer, maar ik geniet weer van dit nummer!

  2. Show Me (Spacer) leek inderdaad alleen een hit op TMF te zijn. Ik vond het destijds ook een goed nummer maar hoorde het nooit in clubs.
    Feel my body en Give me tonight waren wel club hits van hem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.