Iedereen heeft vast vroeger een cassettebandje (of CD) gemaakt voor op reis, met muziek voor onderweg of voor in de strandstoel.
In juli en augustus gaat de aandacht naar deze herinneringen.

Natuurlijk had ook ik vakantiebandjes, maar eerlijk is eerlijk dat was nog in mijn Kinderen voor Kinderen en Klein Orkest tijd. En alhoewel Harry en Koos echt wel liedjes hebben geschreven die op deze site een plekje mogen vinden, waren dat niet de liedjes die toen op mijn vakantiebandje stonden. Nee de echt waardige vakantie-liedjes stonden bij mij al op een gebrand CD’tje in mijn discman of misschien zelfs al op een MP3-speler.

Het eerste wat in mijn hoofd springt bij vakantiebandjesliedjes die tof genoeg zijn voor hier, zijn de herinneringen die ik heb aan het vakantiebandje dat Claudia de Breij liet maken in haar programma bij 3FM. In dit item nodigde zij Nederlandse artiesten uit die hun tofste/foutste vakantie-hit zongen. Dat kon je dan ouderwets zelf mee-tapen met de radio natuurlijk. Overigens was ook dat item al een nostalgische terugblik op het vakantiebandje, want ook in 2004 had natuurlijk niemand meer een cassettespeler. Claudia heeft een aantal vakantiebandjes gemaakt, volgens mij in de zomers van 2004 tot en met 2009. Enkele voorbeelden van wat je dan kon vinden op deze vakantiebandjes:

  • Rigby – Good Day Sunshine (Beatles)
  • Marike Jager – Op Een Onbewoond Eiland (ja komt toch die Kinderen voor Kinderen weer terug)
  • Niki – Land Down Under (Men at work)
  • Racoon – Sunny Afternoon (The Kinks)
  • Beef – When Doves Ccry (Prince)
  • Di-rect – Que Si, Que No (Jody Bernal)
  • Voicst – Hey Ya! (Outkast)

Maar vandaag wil ik jullie graag Boys, Boys, Boys in het vakantiebandjes versie laten horen. Gespeeld door Solo (band van  Michiel Flamman a.k.a. J. Perkin). Ik denk dat iedereen de clip van Sabrina kunnen herinneren? Nee? Een echt zomerhitje, met veel gespeel in het water en vooral aandacht voor de twee ‘boys’ van Sabrina. Kijk anders even hier

Dat hele beeld vergeet je als je de versie van Solo hoort. Het klinkt ineens als een singer-songwriter liedje. Je vergeet haast dat de tekst weinig aan de verbeelding overlaat….

Volg Het Vakantiebandje op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
The Pilgrims – Lost Train
David Byrne & St. Vincent – Road To Nowhere
Frank O’Moiraghi – Show Me (Spacer)
Chris Rea – It’s All Gone
Tröckener Kecks – Ver Van Huis
Mafalda Arnauth – O Mar Fala De Ti
Eddie Vedder & Nusrat Fateh Ali Khan – The Long Road

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.