Muziek kan mij ontroeren, maar dat een nummer uit dít genre mij een brok in de keel zou bezorgen, dát had ik nooit verwacht. Maar waarschijnlijk wordt je als nieuwbakken vader ook gewoon direct sentimenteel als je een kinderstemmetje ‘Papa’ hoort zeggen. Het triggerde mij in ieder geval om het nummer nóg een keer te luisteren, want normaal gesproken ram ik gewoon lekker door. Maar voor het eerst in mijn leven ging ik naar de tekst van een hardstyle-nummer luisteren. En daar begon het gevecht tegen de tranen. Zó herkenbaar, zó waar.

Afgelopen week werd onze dochter 1 jaar. En we mogen ons na een stroeve start gelukkig prijzen met een gezond meisje. Al hebben wij natuurlijk ook onze wanhopige momenten gehad. Maar inmiddels kletst ze ons de oren van de kop, haalt ze grapjes uit en straalt ze als papa of mama thuiskomt. Dankbaarder kan haast niet.

Coone, die in het dagelijkse leven gewoon Koen heet, schreef Faye in 2016 voor zíjn dochtertje. Hij omschrijft het plaatje als het meest emotionele dat hij ooit gemaakt heeft. Voor de vocalen schakelde hij David Spekter in. Een prachtige stem die de plaat glans geeft.

En als het nummer je hart niet laat smelten dan is het wel de bijbehorende video waarin foto’s voorbij komen van zijn fans en zelfs enkele collega-artiesten met hún kroost. En al is de Belgische hardstyle-DJ vrijwel elk weekend in het buitenland te vinden, één ding heeft hij goed begrepen:

To be in your children’s memories tomorrow
You have to be in their lives today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.