Afgelopen week ging een icoon uit de jaren ’90 van ons heen. Robert Miles overleed op dinsdag 9 mei 2017 op 47-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Hij was grondlegger van het genre dreamhouse en scoorde met Children een gigantische hit in 1996.

Een single, die in datzelfde jaar een opvolger kreeg met Fable. Dat plaatje kende echter maar matig succes. Het kwam niet verder dan een 24ste plaats in de Nederlandse Top 40 en na vier weken was het ook alweer verdwenen.

Het is jammer dat dat nummer uiteindelijk maar zó kort op de radar stond. Want als er één plaatje het nieuwbakken genre belichaamde, dan was dat deze productie van de Italiaanse DJ wel. Nóg dromeriger en relaxter en het lag nóg prettiger in het gehoor dan zijn voorganger. Maar ook in de ons omringende landen kon het plaatje het succes van Children bij lange na niet evenaren. Misschien leek het ook te veel op elkaar. Al was dat in de nineties normaal gesproken geen enkel probleem.

Maar toch, toen hij voor zijn derde single One And One verraste door zijn melodielijnen uit te breiden met de vocalen van zangeres Maria Nayler, topte hij opnieuw de charts in diverse landen en scoorde hij ook in ons landje wederom een grote hit. Het succes van Fable stak daar dan maar schril bij af. Daarom dit kleine podium voor het meest ondergewaardeerde liedje van Robert Miles: Fable.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.