Ah, Arno! Wat zou er van al die fantastische Belgische bandjes geworden zijn als Arnaud Charles Ernest Hintjens zijn eerste ambitie had gevolgd en kok was geworden?

De invloed van Arno en T.C. Matic, de band waarin hij de eerste helft van de jaren ’80 actief was, valt nauwelijks te overschatten. Van vroege house tot vuige blues, van tango tot pop, in zijn loopbaan is een hele zwik aan stijlen de revue gepasseerd. Stiekem ben ik best benieuwd hoe een combinatie van gerechten ontsproten uit dit creatieve brein zou smaken.

Sinds een jaar of twintig kennen we hem ook als chansonnier. Op de live-versie van het album Á La Française steekt hij Jacques Brel waarlijk naar de kroon. Zou de Top2000 het aandurven? Of komen we Les Yeux De Ma Mère volgend jaar gewoon weer in onze lijst tegen? Hopelijk dan wel bij de bovenste duizend!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.