Veel veranderingen gaan té snel, als we deelnemers aan niet nader op te rakelen landelijke discussies moeten geloven. Sommige tradities zijn immers heilig.

Tradities, wij snobs hebben er een haat-liefdeverhouding mee. Uiteindelijk is onze lijst ontstaan omdat we de nummers uit de keuzelijst van de Top 2000 toch wel erg traditioneel vonden. Maar laten we eerlijk zijn: nu de Snob 2000 zijn vijfde editie beleeft, valt niet meer te ontkennen dat we zelf ook een traditie geworden zijn. Sterker nog, KX Radio, nota bene onderdeel van de Publieke Omroep, gaat onze lijst uitzenden. Daarmee zijn we zélf bijna establishment geworden. Brr!

Ook inmiddels een traditie is de Uitzwaailijst. Ieder jaar komt een aantal nummers uit de Snob van het jaar ervoor terecht in de keuzelijst van de Grote Broer. Dat vinden we van één kant jammer, want we hadden al die parels niet voor niets opgenomen in onze lijst. Tegelijkertijd zijn we er ook enorm trots op. Want wát een prachtige verzameling songs is de Uitzwaailijst 2016 weer geworden! Goed voor ruim achttien uur luisterplezier. Van The Smiths tot Jeff Buckley, van Nick Drake tot Love, van The La’s tot De Staat, ze hebben allemaal een plek gekregen in de Top 2000-keuzelijst.

Je weet dus wat je te doen staat:

1. Check de Uitzwaailijst, met bloed zweet en tranen samengesteld door Martijn Janssen en Frans Kraaikamp.
2. Vul je favorieten in bij je stem voor de Top 2000.
3. Mocht je het nog niet hebben gedaan, kies uit de dik 5.200 liedjes die níet in de Top-2000-keuzelijst staan en stem voor de Snob 2000!

5 comments

  1. Hoi, Volgens mij staat Can’t Stop van de Red Hot Chili Peppers niet in de keuzelijst van de Top2000. En Neil Young staat inmiddels wel weer op Spotify.

    1. Je hebt gelijk over Can’t Stop. De inlaadtool voor Spotify lijkt een hikje te hebben gegeven. Het juiste nummer hoort By The Way te zijn (titelnummer van het album waar Can’t Stop ook op staat).

  2. Het enige wat ik jammer vind zijn de nummers uit de keuzelijst van de top2000 die uiteindelijk niet in de top2000 staan. Deze staan ook niet meer in de snob2000 en belanden dus tussen wal en schip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.