Het is altijd wel ergens vijf uur; het uur U……na tandhakken mag de kurk er af of tegenwoordig veelal de schroefdop. Voor de notoire drinker hét excuus voor een borrel of een neutje op elk gewenst tijdstip van de dag. De eerlijkheid gebiedt me toe te geven, dat ik me er ook wel eens schuldig aan maak. Vaak op vakantie, maar soms ook in het weekend. En dan heb je natuurlijk die verplichte zakenlunches nog, waar een goed glas wijn het gesprek op gang houdt. Ja ja, het leven is lijden. Gelukkig is er altijd nog de wetenschap, want in een recent onderzoek blijkt dat één glas rode wijn het risico op kanker verlaagd.

Mega-countryster Alan Jackson heeft een liedje over het 5 uur-fenomeen gezongen. Het gaat over een gefrustreerde employee, die rond lunchtijd de pijp aan Maarten geeft en deze beslissing vergoelijkt met de stelling dat het ergens vijf uur moet zijn.

Pour me something tall and strong
Make it a hurricane before I go insane
It’s only half past twelve
But I don’t care it’s five o’clock somewhere

Een Hurricane is een heel sterk drankje met heel veel rum. Heel populair in New Orleans en een paar zal de herinnering aan werk snel wegspoelen. Vervolgens zingt hij

What would Jimmy Buffett do?

En entree Jimmy Buffett; de man met de eeuwige glimlach op zijn gezicht. De man, die in de jaren zeventig hits had met Margaritaville, Come Monday en Cheeseburger In Paradise. Hij kocht van de royalties een bar in Key West en laat sinds dien vooral zien hoe leuk het is om niet te werken. Nou ja, hij is inmiddels wel eigenaar van twee ketens: de Margaritaville Cafe restaurants en de Cheeseburger in Paradise restaurants.

Een aanstekelijk liedje dat een immense vrolijkheid uitstraalt. Of zou dat toch de alcohol zijn? Proost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.