Grote kans dat ik de enige op de hele wereld ben, die dit singletje nog in zijn bezit heeft. Het nummer werd amper gedraaid op de radio en heeft nooit de Top 40 gehaald. Volkomen onbegrijpelijk natuurlijk, want Singin’ In The Rain was met afstand het beste nummer van het duo Talk of the Town. Niet voor niets spendeerde ik er mijn zuurverdiende krantenloopgeld aan.

Maar nee, kennelijk had ‘muziekminnend’ Nederland meer op met de voorganger: The La-La song, want in tegenstelling tot Singin’ In The Rain werd dat wél een grote hit in Nederland. Eerlijk is eerlijk: daar zat ook een gróót schrijver achter. John Spencer, ofte wel Henk van Broekhoven. Zijn belangrijkste bijdrage aan de nationale hitgeschiedenis tot dan toe: het poëtische hoogstandje Lana (O Lana, wat heb je gedana). En tja, dan is het natuurlijk nog maar een kleine stap naar Lala.

Eén ding weten we zeker. Aan de videoclip lag het in ieder geval niet. Die was er namelijk niet. Ondanks dat wist The La-La song uiteindelijk de Top 10 te bereiken. Geen gekke prestatie voor de twee resident DJ’s van discotheek Talk of the Town in Tilburg. Met de opvolger Singin’ In The Rain gooiden ze het over een hele andere boeg. In plaats van een volgende carnavaleske meelaller kozen zij ervoor om aan te sluiten bij een muziekstijl die wél eeuwigheidswaarde had: happy hardcore.

Ze doken de platenhistorie in om te kijken welke klassieker zij eens een make-over konden geven en duikelden de soundtrack van de beroemde filmklassieker Singin’ In The Rain op, uitgevoerd door Gene Kelly. Een nummer dat later ook zou verschijnen op de soundtrack van die andere epische film: A Clockwork Orange.

Singin’ In The Rain was al eerder een hit in de versie van Sheila B. Devotion (1977) en werd ook door de Nederlandse Taco (1983) uitgevoerd. Al had die daarmee alleen succes buiten de landsgrenzen. Talk of the Town bracht het nummer uit, opnieuw zonder videoclip. En dat was toch een beetje karig, gezien de keuze voor een liedje uit twee van zulke monumentale films. Of het daar dan ook aan lag dat hitsucces uitbleef

Het duo probeerde het daarna nog één keer. En daarbij vielen ze terug op hun oude recept. Het resultaat: The Kwek Kwek Song – niet met La maar met Kwek – maar verder dan de skihutten in Oostenrijk kwam dat niet.

https://www.youtube.com/watch?v=0kEKBWAICGo

Deze blog is eerder verschenen op Achterin De Platenkast

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.