Soms word ik toch gegrepen door Nederlandstalige muziek. Eigenlijk ben ik geen groot fan van muziek die in onze eigen taal geschreven is. De reden hiervan is (meestal) dat de muziek, die erbij gemaakt wordt me niet of nauwelijks raakt. Er zijn gelukkig uitzonderingen zoals Eefje de Visser en de Vlaamse Hannelore Bedert. Hannelore heeft nog geen podium mogen hebben op OL. Bij deze!

Ik kocht eind 2008 haar debuut plaat Wat Als. Ik mag wel zeggen een opvallende plaat die ik regelmatig draai. Haar teksten zijn mooi en bijna gedichtachtig. Ze schrijft scherp, recht voor zijn raap en met zelfspot en humor. De muzikale omlijsting is heel mooi. De liedjes worden altijd perfect ingekleurd in dienst van het liedje. Haar laatste twee albums staan op mijn Discogs verlanglijstje. Er is nog zoveel moois te ontdekken.

Bij het zoeken naar een mooi liedje om over te schrijven, stuitte ik op een mooie concertopname van Afspraak (voor Catherine). Dit liedje vat alles samen wat ik goed aan Hannelore vind. Vanaf de eerste noot hang ik aan haar lippen. Ik zeg er verder niks meer over: luister zelf maar, het is echt meer dan de moeite waard!

Is het de dag vandaag
Moeten we klaar zijn
Is het de dag vandaag
Dit was de afspraak niet
Dit was de afspraak niet
Dit verdriet is te groot
Dit was de afspraak niet
Dit was de afspraak niet
Dit verdriet

Oost West, thuis best?! Ondergewaardeerde Liedjes is van mening dat we ons gemakkelijk kunnen meten met alle internationale sterren. De zomermaanden zullen we daarom onze aandacht richten op Nederlandse en Belgische bands, zangers en zangeressen, al dan niet instrumentaal en ongeacht de taal waarin ze zingen.

Foto Hannelore Bedert en band door C.C. Merksum, via Flickr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.