Ach, wat jammer, dacht ik. Fading Lines stond op m’n Zomer in de Lage Landen-shortlist voor deze blog. Maar helaas, eind juni werd het uitgeroepen tot 3FM Megahit. En om dan nog aan te komen zetten met zo’n liedje… Een beetje snob duikt dan toch maar weer liever zijn stoffige kelder in op zoek naar een obscuur B-kantje.

Het liep toch weer anders. Je kunt van 3FM zeggen wat je wilt, maar niet dat ze alleen maar risicoloze troetelschijven kiezen. Ik geloof dat de helft van de Megahits roemloos ten onder gaat. Prima. Het is de publieke omroep en wie de hele dag alleen maar Ariana Grande wil horen, gaat maar lekker naar het commerciële Radio 538. En trouwens, soms lukt het wél met zo’n door iedereen onverkoopbaar geachte Megahit.

Met Amber Arcades lukt het vooralsnog niet. Ja, in Engeland, daar schijnt ze the next big thing te zijn, maar Engeland ligt binnenkort op een ander continent, dus wat kopen we daarvoor? Dan toch op deze plaats maar een duwtje in de rug. Want wat is Fading Lines een angstaanjagend perfect, steengoed popliedje! En zolang dat soort liedjes geen echte hits worden, kunnen ze hier terecht.

Oost West, thuis best?! Ondergewaardeerde Liedjes is van mening dat we ons gemakkelijk kunnen meten met alle internationale sterren. De zomermaanden zullen we daarom onze aandacht richten op Nederlandse en Belgische bands, zangers en zangeressen, al dan niet instrumentaal en ongeacht de taal waarin ze zingen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.