Sommige liedjes zijn als een mooie vrouw die voorbij komt. Je moet wel kijken. Gisteravond overkwam mij dat. Samen gezellig op de bank en een drankje erbij. Studio Brussel staat zachtjes op de achtergrond. Opeens hoor ik: ‘luister je wel!?

Ja, ik luister wel, maar niet op de manier die zij bedoeld.

Ik luister naar de muziek. Vrij stevig rocknummer, vrij zwaar gestemde zanger. De drum en piano doet vermoeden dat de E-street Band de begeleiding verzorgt. En: ik ken het niet! Tot mijn grote frustratie biedt ook de playlist op Studio Brussel geen uitkomst. Een noodoproep op Twitter deed dat wel. Binnen een uur wist ene Eva mij te melden dat het Daan was. Met het nummer Exes.

Daan. Waar ken ik die naam van? Nee toch?! Niet weer toch?!

Een korte uitleg over mijn verbazing. Er is een mede-blogger met wie mijn muzieksmaak nagenoeg volledig overeen komt. En dat is best eng. Hij heeft Limburgse roots en ik Groningse wortels. En ook de uiterlijke kenmerken doen niets vermoeden over een overlap in DNA. We hebben ons beide er wel vaker over verwonderd.

En het klopt weer. Genetisch zijn Freek en ik geen familie, muzikaal gezien zou je ons broers kunnen noemen. Want bijna twee weken geleden heeft hij ook een blogje geschreven over Daan…

Oost West, thuis best?! Ondergewaardeerde Liedjes is van mening dat we ons gemakkelijk kunnen meten met alle internationale sterren. De zomermaanden zullen we daarom onze aandacht richten op Nederlandse en Belgische bands, zangers en zangeressen, al dan niet instrumentaal en ongeacht de taal waarin ze zingen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.