Wat is de beste naam voor een band die je kunt verzinnen? Voor mij maakt Thijs Boontjes Dans- en Showorkest veel kans, want wat een briljante naam is dat?!

Thijs Boontjes Dans- en Showorkest klinkt – wanneer je alleen de naam zo leest – als een soort grapje. Zelfs als je de muziek hoort, valt daaruit wellicht op te maken dat het allemaal niet al te serieus genomen hoeft te worden. En dat is juist de kracht. Daarin schuilt nou precies wat het zo goed maakt. Het lijkt lekker niets-aan-de-hand-allemaal, maar vergis je niet. Het is Hollandse Rock n’ Roll in z’n allerpuurste vorm. Het steekt zo verdomd goed in elkaar. Het valt een beetje in de categorie De Jeugd Van Tegenwoordig. Muzikaal steekt het als een dijk in elkaar, tekstueel geeft het de luisteraar een dikke vette knipoog. Ik hou daar enorm van.

Thijs Boontjes en zijn bijbehorende dans- en showorkest hebben zelfs al op het Eurovisie Songfestival gestaan. Niet in het voorprogramma of bij de jassen in de garderobe of iets dergelijks, nee, in de finale en alles. Op het podium. Het is namelijk de begeleidingsband van Douwe Bob.

Hoe dan ook, het is heerlijke muziek. En dit nummer is geweldig.

Ik ben alleen naar de kermis en het valt me niet mee.

Nou wil ik daar graag aan toevoegen dat zelfs wanneer ik met 15 man naar de kermis ga, het mij nooit meevalt. Ik haat de kermis. Te druk. Te veel lawaai. Te veel ellende. Als er een hel bestond, en het zou een invulling kennen, dan zou het een kermis kunnen zijn. Vreselijk.

Toch mag het de pret niet drukken, want we hebben in ieder geval Thijs Boontjes en zijn orkest. Want mensen, daar mogen wij ontzettend blij mee zijn. Laat die jongen lekker alleen naar de kermis van dienst gaan.

Sommige mensen gaan een halve middag aan de hippe zuurstof voor wat meer energie. De ander drinkt een gezonde groene smoothie met gember. De ander hijst een blik Red Bull achterover. Leuk en aardig, het mag allemaal niet baten. Voor instant energie is daar vanaf nu gewoon Thijs Boontjes Dans- en Showorkest. Instant happiness en energie verzekerd. En dat is fijn.

Oost West, thuis best?! Ondergewaardeerde Liedjes is van mening dat we ons gemakkelijk kunnen meten met alle internationale sterren. De zomermaanden zullen we daarom onze aandacht richten op Nederlandse en Belgische bands, zangers en zangeressen, al dan niet instrumentaal en ongeacht de taal waarin ze zingen.

 

One comment

  1. Leuke recensie. Alleen is niet het volledige dans en showorkest de begeleidingsband van Douwe Bob. De drummer en de gitarist spelen beiden niet in de band van Douwe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.