Een nieuwe psychedelische heavy metal-band, die op vorige week haar debuutalbum Possession uitbrachten. Wow… Niet alleen de muziek is zeer apart, maar ook de verschijning van de bandleden van het trio: gitarist Marasse en drumster Ogoun, en met name zangeres Oya. Van vreemd en raar tot abnormaal, maar de soul en beleving druipt er van af. Ze hadden in 2013 al een EP uitgebracht: Eat Up The Sun.

Amidst the rushing screams of Mother Earth; the pounding drums of Ouidah; the markets of Lomé and the open heart ofErzulie, there exists VŌDŪN.

Maar eerst even de naam van de band onder de loep nemen: VŌDŪN noemt zichzelf een afro-futuristische stam, die zichzelf als drie centrale krachten zien in plaats van individuelen. Tegelijkertijd is vodun is de officiële godsdienst in het West-Afrikaanse land Benin. Middels de slavernij is de religie naar Haïti en andere Carïbische eilanden ‘geexporteerd’, en tegenwoordig bekend als voodoo. De naam van het lied is gebaseerd op de tweeling-echtpaar Lisa (man) en Mawu (vrouw) die gezamelijk in vier dagen de wereld gecreërd hebben: planten, dieren, mensen en technologie.

Vodun - Possession

The music is made to represent how we see VŌDŪN and understand its beautiful, complicated and powerful history. Exploring how Possession itself might feel in its binding and opening of the soul, we’ve taken our view of the world and married it with how the Spirits, Gods and Goddesses might entangle themselves in our own lives. The movement of the music is us bearing our souls, reflecting how something that has been demonised for so long can actually be something to wholly embrace.

In de muziekclip heb je de indruk, dat je naar een voodoo-ritueel kijkt na het gebruik van hallucinerende middelen, uitgevoerd door ‘mama’ Oya met behulp van strak drumwerk en geweldig gitaarwerk.

Luister en huiver, of zoals ze zelf zeggen: Come, walk with us… Walk with the VŌDŪN!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.