Aan het einde van mijn pubertijd was ik verzot op muziek van het stevige soort. Heerlijk headbangen en de oren belasten met eindeloze bakken gitaargeweld en double bass drums: heerlijk. Tegenwoordig is mijn natuurlijke muzikale habitat wat verschoven. Alhoewel: ik blijf altijd een zwak voor stevige muziek houden, maar ik heb niet per se meer een dagelijkse dosis nodig. In de keuzelijst van de Snob 2000 worden metal, hardrock, punk en aanverwanten gelukkig niet geschuwd.

Bands als: Kyuss, Queens Of The Stone Age, Therapy?, Deftones, The Smashing Pumpkins, Foo Fighters en Rage Against The Machine zijn verkiesbaar. Hardrock mag uiteraard ook niet ontbreken: met helden AC/DC, Deep Purple, Guns N’Roses en het recentere Wolfmother.
Heavy metal grootheden: Black Sabbath, Judas Priest, Iron Maiden en Motörhead staan in de lijst. Ook het wat stevigere trashmetalwerk is beschikbaar, zoals Megadeth, Slayer en Sepultura.
Maar ook de Nu-metal/Metalcore, die eind jaren 90 en begin zero’s populair was, met namen als: Godsmack, Korn en Limp Bizkit, System of A Down en Slipknot zijn verkiesbaar. In de keuzelijst staan zelfs nummers uit het wat minder toegankelijke deathmetal-genre, met pioniers als Death en Entombed en meer melodieuze death metal van Children of Bodom of In Flames. Ook meer industrial metal nummers van bands als Ministry en Marilyn Manson zijn verkiesbaar. Kortom ook liefhebbers stevigere muziek kunnen naar hartelust lijstjes maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.