Er moest in mijn keuzelijst natuurlijk ook iets van Live komen. Live is verreweg mijn meest favoriete band. Helaas zijn de nummers die voor de Top 2000 verkiesbaar zijn wel leuk, maar niet dé liedjes die Live zo sterk maken wat mij betreft. Gelukkig voor de Snob 2000 is er keuze genoeg. Zo is Freaks prachtig, is Iris heerlijk, is Lakini’s Juice zo lekker donker en vreemd, en is White, Discussion… ja, wat is White, Discussion?

Voor mij is White, Discussion dé ultieme Live-track. Het is het uiterste wat Live op Throwing Copper kon brengen qua Angry Young Men gehalte. Het is hét nummer waar de destijds zo populaire vergelijking met R.E.M. compleet spaak loopt. Maar het is vooral gewoon lekker schreeuwen, keihard op de drums slaan en bizar hard met die gitaren beuken.

White, Discussion is ooit single geweest. Een soort nageboorte, omdat er per sé een single uit moest zijn voor de kerst denk ik. Single 4 (All Over You) kwam in maart 1995 uit, een maand na Lightning Crashes. White, Discussion kwam op 1 december van dat jaar uit. Oh, en niet in Nederland overigens. Het enige wat we in Nederland kregen was een remix van White, Discussion als single. Ja, OK, de albumversie stond wel op de single, maar als derde en laatste track. Men vond de remix blijkbaar belangrijker.

De Snob 2000 gaat om kritisch zijn. Gaat om schreeuwen en beuken tegen de gevestigde orde. Daar hoort White, Discussion als geen ander nummer bij. Dus ja, Stem op White, Discussion!

De keuzelijst van de Snob 2000 staat vol met ondergewaardeerde liedjes. In de serie Snobroep krijgen muziekliefhebbers de kans om hun favoriet te verdedigen – en misschien wat stemmen te ronselen. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.