Zes weken lang stond René Klijn op nummer 1 in de Top 40 met Mr. Blue. Het verhaal was natuurlijk ontroerend en Paul de Leeuw kreeg diverse prijzen voor desbetreffende uitzending van De Schreeuw van de leeuw. Maar het origineel blijft toch vele malen mooier.

Tegenwoordig noem ik haar de Moeder van Adele, (zelfde postuur en dito stem), maar halverwege jaren tachtig was Allison Moyet een van de toonaangevende zangeressen. Er zijn niet veel artiesten in de V.K. die meer platen verkochten dan Vince Clarke, eerst met Depeche Mode en later vooral met Erasure, maar wat hebben die twee albums die ze samen maakten indruk gemaakt. Eerste album met hits als Only You en Don’t Go en juweeltjes als Midnight. En dat tweede album, dat eigenlijk al geen hits meer bevatte, maar waar dus wel Mr. Blue op staat.

En dus weer hetzelfde verhaal, een artiest heeft een paar hitjes en raakt bekend bij het grote publiek, terwijl…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.