Twee weken geleden lanceerden we de eerste non-hitlijst van Nederland: de Ondergewaardeerde 30. Jullie hebben flink gestemd op de drie nieuwe binnenkomers, dank daarvoor! De uitslag: Pearl Jam – State of Love and Trust is de hoogste binnenkomer op positie 5. Ook David Sylvian – Nostalgia (15) en Jack White & Alicia Keys – Another Way to Die (25) staan nu in de lijst. Een aantal nummers is gestegen in de lijst. De redactie heeft ook nog drie nieuwe nummers aan de lijst toegevoegd, waaronder een splinternieuwe nummer 1!

Over de nummer 1: Fink – Berlin Sunrise

Fink (1972) een singer-songwriter/ DJ/ Producer uit Engeland. Als producer was hij eind jaren negentig betrokken bij de demotapes van Amy Winehouse. In 2000 kwam hij met zijn eerste album Fresh Produce dat dance-nummers bevat. Pas in 2006 bracht hij zijn 2de album Biscuits for Breakfast uit; zijn eerste gitaar georiënteerde album. Vanaf dan wordt zijn  werk steeds boeiender. Wat een geniaal liedjesschrijver is deze man! Een van de mooiste liedjes van album Perfect Darkness is Berlin Sunrise. Het nummer kent een spannende opbouw en gelaagdheid en niet te vergeten: wat komt zijn stem uit de verf. Daarmee verdiende Fink volgens ons een podiumplaats in De Ondergewaardeerde 30!

Je kunt onderaan de pagina weer stemmen op drie nieuwe liedjes, die over twee weken De Ondergewaardeerde 30 lijst binnenkomen. De nummers zijn allemaal suggesties die door jullie zijn ingebracht. De 3 liedjes waar de meeste stemmen op binnenkomen nemen we op in de lijst. Blijf ons vooral suggesties doorgeven (graag wel nummers die in Spotify staan). Ook over nummers die je graag hoger op de lijst zou willen zien.

Veel (luister)plezier!

De redactie De Ondergewaardeerde 30: Martijn Vet, Ton van Hoof, Frans Kraaikamp en Freek Janssen

[polldaddy poll=7930872]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.