Je brengt een stel hippe muzikanten en een campy oude zanger bij elkaar. Je laat ze een ijzersterke song opnemen, met een tekst van een van de groten der aarde. Je hebt gegarandeerd een dijk van een hit te pakken. Of niet?

Wat Tom Jones kan, moet Tony Christie ook lukken, zal in 1999 de gedachte zijn geweest. ‘s Mans naam doet je misschien niet direct opveren, maar Is This The Way To Amarillo fluit je moeiteloos mee, toch?
The All Seeing I was een collectief uit Sheffield dat een aantal remixen maakte en een hitje scoorde met The Beat Goes On, een bewerking van de versie die Buddy Rich in 1967 van de Sonny & Cher-klassieker maakte (naar die fantastische versie van Buddy Rich en zijn dochter kan niet genoeg worden gelinkt, dus doe ik het nog een keer).

Heel andere koek is Walk Like A Panther. Het nummer had makkelijk mee gekund in onze Breaking Up With Hard Feelings-battle, met teksten als “The standards have fallen, my value has dropped, but don’t shed a tear” en “You look like a reptile, your house is a wreck / Your existance an insult.”
Jarvis Cocker van Pulp tekende voor de vileine tekst en de ouwe Christie zingt het alsof zijn leven ervan afhangt. Kennelijk kon Christie zich levendig voorstellen dat zijn liefje Marie (die in Amarillo nog op hem wachtte) hem inruilde voor een joch van 28.

In het Verenigd Koninkrijk haalde de gouden combinatie nipt de top 10. Bij ons kon Walk Like A Panther geen potten breken.
Nog minder bekend is de, toch wat mindere, versie waarop Jarvis Cocker de zang doet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.