Update, 21 december: de stembussen zijn gesloten. We gaan de eindlijst bekend maken op maandag 24 december!

We hoefden het maar te vragen: welke liedjes mis jij in de Top 2000? Meer dan 300 nummers werden toegevoegd aan onze lijst, door enkele tientallen muziekliefhebbers. En nu kunnen we écht gaan stemmen op de Snob 2000, het alternatief voor de Top 2000.

Bij ons kun je stemmen op de liedjes die de voorselectie van de Top 2000 niet gehaald hebben. Je mag hieronder tien nummers kiezen – als je wat letters van je keuze typt, dan verschijnen de suggesties vanzelf. Wil je toch liever de totale lijst zien: klik dan hier (opent in een nieuw venster).

Onderaan kun je nog drie open keuzes toevoegen.

Ergens vóór Kerst maken we de eindlijst bekend, dus watch this space!


35 comments

 1. Ben je totaallijst aan het doornemen, leuk! Zie wel enkele liedjes ertussen staan die wel degelijk ook in de voorselectie van de Top 2000 zitten (Eddie Vedder – Society bijvoorbeeld). Maar vooruit 😀

  1. Verdomd, je hebt gelijk! Er slippen er altijd wel 1 of 2 doorheen ;)… Dank in elk geval, we zullen Society niet in de eindlijst verwerken!

 2. Na het insturen van de lijst zou ik mijn lijst kunnen delen op Facebook. Tenminste zo interpreteerd ik de tekst. Maar ik deelde alleen de opwekking (had ik al geplaatst) en nu kan ik mijn lijst niet meer terughalen c.q. sharen zoals bij de Top2000… Verder een prima initiatief; een lijst als deze zou eigenlijk uitgezonden moeten worden (januari, een leuk station als Free40…)

  1. Dat was inderdaad het summum geweest, maar dat is niet gelukt! Verder staan we altijd open voor uitzendingen :).

  2. Tip: je kunt ook je 13 keuzes als lijstje in MSWord plakken en ze vervolgens in Spotify als lijst delen!

  3. Voor mij komt de tip te laat. Ik kan niet meer bij mijn lijst komen…

  4. Misschien is het wel handig om de verwijzing over het sharen van de lijst weg te halen van de pagina (omdat het toch niet gelukt is)

  5. Lijkt het alsof je je eigen lijst kunt delen? Dan moeten we dat inderdaad even aanpassen…

  6. Overigens, qua uitzending van de (gedeeltelijke) eindlijst zou je contact kunnen opnemen men André van http://www.indiexl.nl een internetradiostation dat z’n gelijke niet heeft in Nederland!

 3. Leuk initiatief. Alleen een beetje jammer dat je je lijst niet kunt sharen. Wie weet iets voor volgend jaar?

 4. XTC – Making plans for plans Nigel en The Associates – Breakfast staan ook in de Top2000. Maar te mooi eigenlijk om ze uit de lijst halen.

 5. ik wou mijn lijstje delen, maar nu ben ik hem kwijt.
  Verder is het me niet snobistisch genoeg, wel de goede band maar de verkeerde nummers, en waar is Pere Ubu, David Thomas, Psychic TV, The Residents om maar een wat te noemen. Het blijft allemaal behelpen met jelui voorbedachte lijstjes.

  1. Precies, of je nou het ene lijstje pakt of het andere, allemaal door anderen samengesteld. Wat een onzin dit, zeg.

 6. Leuk initiatief Freek maar je maakt één denkfout. Een lijst is nooit volledig. En deze lijst is net zo beperkend en inconsistent als de officiële lijst. Net dat ene nummer dat je wilt plaatsen staat niet in de lijst (Ik had dat 10x). Beter kun je zeggen dat je vrij kunt invullen met de kanttekening dat een nummer minimaal 5 jaar oud is of zo.

  Benieuwd naar de eindlijst!

  1. He Bart, de lijst hoeft ook niet volledig te zijn. We hebben ruim 2.000 liedjes ‘voorverzameld’ om er enigszins structuur in te brengen. Zorgt er ook voor dat de eindlijst wat makkelijker samen te stellen is ;). Daarnaast zijn er de vrije keuzes voor de liedjes ook wij vergeten zijn. Door die voorselectie krijg je bovendien meer stemmen, en je moet er wel een paar honderd hebben om een beetje een representatieve lijst te krijgen.

   Hoe dan ook, bedankt voor het stemmen!

 7. Ik denk gemakkelijk stemmen, mijn 5 vrije keuzes voor de TOP 2000 kan ik al invullen. Wat schetst mijn verbazing, ook hier kon ik van die 5 slechts op 1 nummer stemmen, dus daar moest er al 1 van afvallen (France Gall – Ella elle l’a). Maar dus ook geen Eagles – Take It To The Limit, Tool – Eulogy of AC/DC – Let There Be Rock. Verder ook niet mogelijk Siouxsie and The Banshees – Cities in dust, Bruce Springsteen – American Skin (21 shots), Volbeat – Sadman’s tongue (of kan die in de Top 2000?), The White Stripes – Jolene, The Offspring and Offspring onder 2 namen in de lijst, The Black Crowes – Twice as hard, Sarah McLachlan – Adia (Top 2000?), Rush – Manhattan project, Incubus – Megalomaniac en niks van Disturbed, kortom ook deze lijst is helaas te beperkt. Kon er toch wel gemakkelijk 10 miskende pareltjes uit pikken, maar helaas de tweet om te delen mislukte inderdaad, dus nu al geen idee meer welke het waren!

  1. Dank, Ralph. Het blijft lastig om een complete lijst te maken. We nemen je vrije keuzes in elk geval de volgende keer mee! Verder hebben geprobeerd om ons (zo goed en zo kwaad als dat kan) te beperken tot singles, dus Jolene en Twice As Hard vallen dan al af…

 8. Beetje vage keuze van Nirvana-nummers… Een nummer als ‘Stay Away’ staat wel in de lijst, maar nummers met grotere betekenis zoals You Know You’re Right, All Apologies en In Bloom staan er niet tussen… apart!

  1. Kan ik je eigenlijk geen ongelijk in geven, Sjaak. Maken we volgend jaar goed!

 9. Heerlijke, onbekende liedjes van Coralie Clément:
  * Samba De Mon Coeur Qui Bat
  * Bientôt

  Wie droomt er niet bij weg?

 10. Leuke lijst, bij lange na niet compleet, maar dat is ook niet mogelijk.
  Wel arcade fire, pavement, pixies,daryll Ann,beastie boys en de beste trashmetal band ooit sepultura.
  Ik vind het een geweldig initiatief, en hoop dat een zender als kx,pinguïn het oppikt.
  Enige minpunt , waar is de jeugd van tegenwoordig ????
  Hollereer, tante Lien, shenkie dit zijn toch wel klassiekers in de nederhop.

  1. Dank, Joost! En ja, natúúrlijk staat De Jeugd erbij ;). Maar wel als ‘De Jeugd van Tegenwoordig’…

 11. een ontzettend leuk initiatief,
  maar zoals altijd met dit soort lijstjes, ik mis mijn favorieten 🙂

  Geen mogwai ?
  Geen teaparty ? (the river bijvoorbeeld)

  of favoriete nummers van bands die er wel in staan
  (Storm van Godspeed, the aeroplane flies high van de smashing pumpkins) …

  Maar goed, erg leuk blijft het wel

  1. Blijft altijd lastig, hoor. Je moet ergens een schifting maken. We hadden al best wel wat Pumpkins-nummers, en Aeroplane Flies High is niet echt een van hun bekendste. Overigens wel al ooit eerder op Ondergewaardeerde Liedjes langs gekomen: http:ondergewaardeerdeliedjes.nl/2013/01/10/the-battle-29-the-smashing-pumpkins/

 12. Leuk initiatief, en heb gemist, maar ik miste ook een paar voor de hand liggende nummmers:

  The Outfield – Your Love
  Reamonn – Supergirl
  A flock of seagulls – I ran
  Green Day – 21 Guns
  Red Hot Chili Peppers – By the way

  Dat zijn mijn tips voor de keuzelijst van volgend jaar!

  Groeten

  1. Dat zijn inderdaad een paar missers! Voegen we toe aan het 2014-lijstje :). Dank!

 13. Waarom doen jullie eigenlijk hetzelfde als de top 2000 zelf. Je moet een keuze maken uit bepaalde nummers. Laat nou toch ieder zijn eigen lijst samenstellen en dan de meest gekozen nummers in de top 2000 verschijnen,

  Veel werk maar wel een echte top 2000 zonder invloed van commercie en platenmaatschappijen

  1. Alleen vrije keuzes is gewoon echt niet te doen. En: dan zijn we ook gebonden aan dezelfde ‘stemperiode’ als de Top 2000, omdat anders de stemmers niet meer kunnen achterhalen of hun liedje wel of niet in de keuzelijst van Radio 2 stond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.