Een hoop onbekend talent weer, die binnenkomers in mijn freaklijstje van deze week. In een rechtvaardige wereld staan ze over een maand op de plekken 1 tot en met 7 in de Top 40, maar het zal wel weer anders lopen.

Ga bijvoorbeeld deze avond nog luisteren naar dat album van The Temperance Movement! Alles behalve vernieuwende southern rock (zie ook Black Bottle Riot), maar dan wel zo fris dat ik er hetzelfde gevoel bij kreeg als toen ik The Black Crowes voor het eerst hoorde. Zwaar genieten!

Meindert Talma doet weer iets met Duits (Rummenigge verdient toch echt een keer een plekje als individuele bijdrage op dit blog). 3fm Serious Talent Taymir maakte een bijzonder aanstekelijk liedje, net als Tim Knol.

Maar laten we vooral Courtney Barnett niet vergeten! Wie? Deze 24-jarige zangeres uit Melbourne, gaat in dit ge-wel-di-ge liedje maar een beetje tuinieren om de beslommeringen van alledag te vergeten en krijgt vervolgens een paniekaanval. Een en ander verwoordt ze gortdroog, enigszins verveeld praatzingend. Daar hoort natúúrlijk een tennisvideo bij… Past perfect!

 


Wekelijks rangschikt Martijn Vet zijn favoriete actuele liedjes in de Vette Vijftien. Op Ondergewaardeerde Liedjes belicht hij iedere week een van de binnenkomers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.