Muziekrecensies, hoe duid je die anno 2013? Een zekerheid: geeft hipstersite Pitchfork een album meer dan een 7.3924, ga er dan maar van uit dat het een meesterwerk is. Andere zekerheid: kent De Volkskrant een album de maximale vijf sterren toe, dan is het waarschijnlijk een alleraardigst plaatje. Niet minder, maar meestal ook niet meer.

Vorige week maakten de gekke boys van De Jeugd nog de plaat van de eeuw. Deze week valt de eer te beurt aan de Deen Trentemøller. Met een aantal gastvocalisten nam hij een album op dat op papier al als een magnum opus oogt. Levensgevaarlijk, zo’n ambitieus project, maar gelukkig is Lost een heel fijne, behoorlijk toegankelijke maar toch spannende plaat. De gasten behoren misschien niet tot de allerbekendsten, maar de bijdragen van Low (hoera!), Marie Fisker en Jana Hunter van Lower Dens mogen er absoluut zijn. Sla overigens de instrumentale stukken vooral niet over, al is die verleiding er mogelijk. Prima plaat, toch zeker een ster of vier.


Wekelijks rangschikt Martijn Vet zijn favoriete actuele liedjes in de Vette Vijftien. Op Ondergewaardeerde Liedjes belicht hij iedere week een van de binnenkomers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.