Het onvindbare liedje.

Vorig jaar rond deze tijd zond 3FM een week lang alleen maar liedjes uit de jaren negentig uit – onder de naam 90s Request. Dat doen ze deze week ook, maar daarover later meer.

Laat ik voorop stellen: ik ben een kind van de jaren negentig, want ik was 11 toen het decennium begon en 21 toen we eruit gingen. Maar ik vind het toch maar niks, een week lang naar muziek luisteren omdat die toevallig tussen 1990 en 1999 gemaakt is.

Dat gezegd hebbende: daar kómt me toch af en toe wat ondergewaardeerds voorbij… Ik hoorde in 2012 een liedje wat ik al ruim 20 jaar niet meer had gehoord, en ik heb het thuis nog opgezocht via de playlist van 3FM.

Fast forward, afgelopen week: via de Facebook-groep van de bloggers van Ondergewaardeerde Liedjes doet Stefan Koopmanschap een oproep. Of we aan het eind van de week geen battle kunnen wijden aan de Top 90s Request.

Natuurlijk!

Dus ik zet alvast op een rijtje welke liedjes volgens mij niet in die lijst mogen ontbreken. En dan moet je ook altijd denken aan die pareltjes die écht heel tof waren, maar waarvan je niet kunt verwachten dat ze in zo’n popie lijst terecht komen. Denk aan The Way van Fastball, I Nearly Lost You van Screaming Treas, obscure hitjes van Eels als Last Stop: This Town en zo kan ik er nog wel twintig noemen.

Dat ene liedje dat ik vorig jaar gehoord had, dat was er ook zo eentje. Maar denk je dat ik het ergens bewaard heb, onthouden, opgeschreven? Tuurlijk niet. Dus dit jaar weer op zoek naar dat liedje. Googelen op ‘Swedish band early 90s beatlesk’ levert geen reet op.

Twitter dan maar: bingo! Terugluisteren levert meteen kippenvel op.

P.s.: Laten we Stonecake trouwens niét verwarren met Silkstone.

One comment

 1. Wat misschien interessant is voor liefhebbers van heel veel ondergewaardeerde liedjes: KilRock radio (https://kilrock.nl/kilrock-muziekradio-uit-het-dordtsche-kilgebied/kilrock-live-spelers/) zend 24/7/365 van alles-en-nog-wat op dit gebied uit. Album tracks, vergeten singles, bijzondere uitvoeringen….

  De muziekcatalogus (momenteel ruim 21.000 titels) wordt regelmatig aangevuld met nieuw archiefmateriaal. Vaak wat oudere muziek, maar voor wie het leuk vindt…

  (KilRock is overigens ook te ontvangen in het Dordtsche Kilgebied op 1287 AM)

  Beluister maar of ‘t wat voor je is.

  Groet,
  Marcel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.